Ügyészség: Nem segíti elő a prostitúciót a puncs.hu

Belpol

Elutasították a Párbeszéd politikusának feljelentését.

Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja még október 21-én jelentette fel a „sugar kapcsolatokat” kínáló puncs.hu portált a Fővárosi Főügyészségen kerítés, valamint prostitúció elősegítése bűncselekmény gyanúja alapján. Azt írta, „a portál szövegeit, hirdetéseit megvizsgálva egyértelműsíthető a prostitúcióra való felhívás, és ennek ellentételezésére az anyagi előnyök nyújtása.”

Megkérdeztem a főügyészség sajtóosztályát, hol tart most az ügy. Ezt válaszolták:

„A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a feljelentést – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – a múlt héten elutasította.

Az ügyészségi határozat lényege szerint a feljelentéssel érintett honlap (puncs.hu) tartalmából, szövegkörnyezetéből, szolgáltatási struktúrájából nem következik sem a  kerítés bűntette, sem a rábírással elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette.

Ugyanis a szolgáltatás lényege a párkapcsolatok létrehozásának elősegítése, nem pedig konkrét szexuális szolgáltatás közvetítése. Önmagában az a tény, hogy egy társkereső oldalon a társkeresés (és nem a szexuális cselekmény szolgáltatásának) egyik szempontja a másik fél státusa és anyagi helyzete, nem valósít meg prostitúciót.”

Figyelmébe ajánljuk