Újabb kilépő: Elhagyja a Jobbikot Hegedűs Lórántné

  • narancs.hu
  • 2019. február 26.

Belpol

Betelt a pohár.

Saját FB-oldalán jelentette be a Jobbikból való kilépését Hegedűs Lórántné, a párt alelnöke. „Posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésemmel és személyes meggyőződésemmel.”

Hegedűs Lórántné azt írta: tekintettel az „áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségre” való tekintettel az Országgyűlés elnökének bejelentette a kilépését a Jobbik országgyűlési frakciójából, továbbá a Jobbik elnökségének jelezte, hogy lemond a párttagságról, és a pártban betöltött összes tisztségéről.

Hegedűs Lórántné egyúttal azt is közölte, hogy mindenféle nyilatkozattételtől elzárkózik. Távozásával 21 tagúra apadt a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, amelyet öt tag hagyott el a tavaly tavaszi választás óta. Május végén zárta ki a képviselőcsoportból a pártvezetés Dúró Dórát, október elején pedig Volner Jánost. Utóbbi mellett kiállva távozott a frakcióból Apáti István és Fülöp Erik. A négy képviselő tavaly novemberben jelentette be, hogy létrehozták a Mi Hazánk Mozgalom képviselői csoportját az Országgyűlésben. Az viszont nem valószínű Hegedűsné csatlakozna a Mi Hazánkhoz, Toroczkai László azt írta a FB-n, hogy Hegedűsné kulcsszerepet játszott abban, hogy Toroczkai és Dúró átvegye májusban a Jobbik vezetését.

Figyelmébe ajánljuk