Újra közösen akcióznak az ellenzéki képviselők

  • narancs.hu
  • 2019. március 4.

Belpol

Plakátokat festenek le.

Az ellenzéki képviselők hétfőn kora délután közös sajtótájékoztatót tartottak, amelyen bejelentették, hogy együtt vonulnak a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához a Váci útra, ahol akcióznak és újabb sajtótájékoztatót tartanak.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy az akció alapját az adja, hogy a rabszolgatörvény következtében a közszférában napi kilenc órát kell dolgoznia majd az érintetteknek.

A DK-s Arató Gergely közölte, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak a közszolgálati rabszolgatörvénnyel kapcsolatban. – A Fidesz szégyellje magát, hogy azokkal is így bánik, akik a kormány alkalmazásában állnak – idézte szavait a 24.hu.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a képviselők a Váci úti nyugdíjfolyósító épületéhez vonulnak, hogy ott tiltakozzanak a magyar közszolgák tízezreit is érintő rabszolgatörvény miatt. A képviselők azt mondták, a jogszabállyal a köztisztviselők a kormány rabszolgáivá lesznek.

A Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea azt mondta, meg akarják mutatni, hogy van ellenállás.

Mielőtt a képviselők elindultak volna a nyugdíjfolyósító épülete felé, Szabó a Hvg.hu szerint úgy fogalmazott, "érdekes dolgok fognak történni". Később kiderült: a politikusok kormánypárti plakátokat festenek le.

Figyelmébe ajánljuk