Varga Judit a Frizbiben: Péter most rajtam áll bosszút

  • narancs.hu
  • 2024. március 27.

Belpol

Varga Judit Hajdú Péternél beszélt "pokoli házasságáról". Szerinte volt férje nem a hazát akarja megmenteni, csak rajta áll bosszút.

„Hallgattassék meg a másik fél is. Magyar Péter sztoriját már hallottuk, itt az ideje hogy megismerjük a volt feleség, Varga Judit történetét is. Premier: ma 20.00 a Frizbi TV YouTube csatornán” – így hirdette Hajdú Péter a szerda esti interjút az egykori igazságügyi miniszterrel. A beszélgetést azzal vezette fel, hogy nem szeretné, ha a nézők azt gondolnák, ez a felvétel a rogáni propaganda műve, és hogy őt Varga Judit csak azzal tudja meggyőzni, ha bepillantást enged egykori házassága mélységeibe.

A mintegy másfél órás interjúban a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel igazságtartalmáról – Rogán Antal beavatkozásáról a Schadl–Völner-ügy nyomozásába – nem esett szó, csupán arról, milyen körülmények között és milyen célból készíthette azt Magyar Péter.

Varga Judit arról beszélt, ez az interjú megalázó helyzet. Távol akarta tartani magát a bulvártól, és a személyes poklát nem akarta bemutatni, de volt férje lépései után, családja tisztességének és igazságérzetének védelme érdekében vállalta, hogy elmondja, milyen volt az életük.

Azzal tisztában van – ezt többször is mondta –, hogy lesznek, akik nem hisznek neki.

Magyar Péter kapcsolatuk elején megnyerő, elbűvölő ember benyomását keltette, aki szépen ír és jól beszél, akibe beleszeretett, mindketten érdeklődtek a történelem és a közélet iránt, együtt tüntettek 2006-ban Gyurcsány ellen. Annak egy ideig nem tulajdonított jelentőséget a feleség, hogy a férje bántó megjegyzéseket tesz rá, kritizálja a szóhasználatát, mert a bántás után úgy viselkedett, mintha semmi sem történt volna, és tudott bocsánatot kérni, empátiát mutatni. 

Varga Judit részletesen felidézett több olyan esetet, amely rosszulesett neki. Megesett, hogy a férje nem volt hajlandó odaülni a családi asztalhoz, máskor a Balatonnál egy családi nyaraláson elrakta az ő táskáját, bezárta őt egy szobába, ahonnan a nagyobbik fia engedte ki úgy, hogy keresett másik kulcsot. Előfordult, hogy az ő szülei náluk aludtak, ők viszont összevesztek, ő a szülei mellé feküdt, a kanapéra, a férje pedig kiment a konyhába, elővett egy kést, és azzal járkált egy ideig. Megesett, hogy a férje feküdt az ágyon, mellette egy levél Xanax. Ő szólongatta, hogy mi történt, majd mentőt hívott, s ezek után a férje felkelt, közölte, hogy semmit nem vett be. Annak, hogy ilyen életet élnek, a család mellett a közvetlen környezet, a munkatársak is tanúi voltak. Abba, hogyan intézze a magánéletét – hangsúlyozta Varga Judit – a kormány politikusai nem szóltak bele. Családja azonban egy idő után próbálta elérni, hogy vessen véget ennek a házasságnak. 

Hajdú kérdésére, hogy miért nem lépett hamarabb, Varga Judit azt felelte, hogy azért, mert küzdő típus, nem akarta elengedni a házasságot, ha már ennyi évet beletett, és nyilván azért sem, amiért a legtöbb bántalmazott nő, hogy nem ellehetetleníteni akarta az őt bántalmazó férjét, nem börtönbe juttatni, hanem normális életet akart. A válóperükön tényleg virágcsokorral jelent meg Magyar Péter, és valóban felolvasott egy érzelmes szöveget, amitől ő tényleg elsírta magát, mert 16 évük minden drámája eszébe jutott. Ez nem olaszos kapcsolat volt – mondta, utalva arra, hogy a férje ezt a kifejezést használta a házasságukra.

A házaspárról megjelent, idillikus hangulatot sugalló újságcikkek – állítja Varga Judit – a férje szándékának megfelelően jelentek meg. Az interjú során volt férjéről többször is elmondta, nárcisztikus személyiségzavara van. Az a véleménye, Magyar Péter magától értetődőnek vette, hogy születése jogán neki fontos pozíciók járnak, és ezért nem kell dolgoznia, őt és barátait használva jutott előre.

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételről azt mondta, amikor készült, már a végét járta a kapcsolatuk, egy nagy veszekedés után történt. Ő próbálta csillapítani a hangulatot, annak érdekében, hogy legyen rendes egyezség, de már elszánta magát, hogy elmegy: „egy bugyiban eljöttem volna". Volt férje szerinte úgy építette fel a beszélgetést, hogy ez majd jó lesz valamire. 

Az egykori miniszter azt mondja, tiszta a lelkiismerete, nem követett el bűncselekményt. Viszont többször is árulásnak nevezte, amit Magyar Péter tesz most. Állította, volt férje többször is zsarolta azzal, hogy valamilyen felvételeket közzé fog tenni, és ezzel kormányt buktat, neki azonban nem mutatta meg egyiket sem, így arra gondolt, valami olyan videó lesz, amelyen ő a gyerekekkel kiabál, vagy esetleg bántja a férjét. Állította, hogy fenyegető SMS-ek vannak a birtokában a volt férjétől.

Szerinte Magyar most nem azért állt ki a nyilvánosság elé, mert politikai karriert akar építeni, hanem azért, hogy most bosszút álljon, őrajta, amiért elveszítette a nettó havi négymillió forinttal járó pozícióit, és most már nem őt manipulálja, hanem az embereket, akik elmennek a rendezvényeire. Varga Juditnak az emberek reakciója is rosszulesett, az is, hogy a sajtó azt állítja, érzéketlen volt a bántalmazott nők problémáival szemben, miközben ő is ilyen kapcsolatban élt. Emlékeztetett, hogy amikor miniszter lett, három áldozatsegítő központ működött, a végére pedig 17 lett.

Hajdú megjegyzésére, hogy most valójában mindent elveszített, Varga Judit azt mondta, mégis jobban érzi magát, hogy egy éve külön élnek, nemrég beiratkozott egy egyéves asztalosképzésre.

A Frizbi-interjút beharangozó videó után Magyar Péter a Facebookon arról írt, hogy amit most a feleségével művelnek, arra nincsenek szavak, ez a magyar politikatörténet leggusztustalanabb leszámolása és karaktergyilkossági kísérlete. 

„Tudom Judit, hogy olyan helyzetbe kerültél, a hangfelvétel nyilvánosságra kerülésével, amiből nem látsz kiutat. Pont ezért szerettem volna, ha bemész az ügyészségre tanúskodni. Egy olyan maffia kormány van mögötted, amely minden eszközzel zsarol téged, hogy olyan dolgokat állíts, amik nem igazak, csak hogy engem megpróbáljanak az emberek előtt lejáratni. Pontosan tudod, hogy a tét óriási, hogy a Karmelitában rettegnek attól, hogy sok év után most először a magyar embereknek felnyílt a szemük és valódi változást akarnak” – írta. Magyar Péter állítja, ha a vádak igazak lennének, a hatalom lépett volna, nem lett volna lehetőség a válás után arra, hogy közösen neveljék továbbra is a gyerekeiket. Magyar leszögezi, nem fog a volt feleségével nyilvános háborút vívni, mert szerinte a nő csak eszköz a hatalom kezében.

Szintén még az interjú előtt tette közzé nyilatkozatát az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom. A szervezet szerint Magyar Péter egy „általa hallhatóan kierőszakolt beszélgetésről készült hangfelvételt hozott nyilvánosságra”, a nyilatkozatokból egy családi dráma rajzolódik ki, amely a magánszféra része. A mozgalom úgy gondolja, Magyarnak bocsánatot kellene kérnie volt feleségétől, gyermekeitől, illetve a magyar asszonyoktól és családoktól.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.

Aktivizmus színészekkel

  • Erdei Krisztina

Csoszó Gabriella aktivista fotós, töretlen kitartással vesz részt az ellenzéki tüntetéseken és osztja meg képeit azokkal, akik szeretnének mást is látni, mint amit a NER kínál.

Házasok hátrányban

  • Kiss Annamária

Középkorú házaspár egy protokollparti után vendégül lát egy fiatal párt egyetemi lakosztályuk teraszán, hajnali kettőkor. Az elején mit sem sejtenek arról, hogy ez lesz valamennyiük életének talán leghosszabb éjszakája.

Koponyalabirintus

Az alighanem legelismertebb, világirodalmi rangú kortárs román író, Mircea Cărtărescu 2015-ös nagyregénye rendkívüli, monstruózus mű. Kiszámíthatatlan, szabálytalan, megterhelő. Pedig látszatra nagyon is egyszerű, már-már banális helyzetből indul.

Messziről jött zeneszerző

A Tigris és sárkány és a Hős filmzeneszerzője hat éve már járt is nálunk, mégis bemutatásra szorul a magyar koncertlátogatók előtt. A hatvanhat éves, kínai származású komponistáról hídemberként szokás beszélgetni, aki a hagyományos kínai klasszikus zenét tömegekhez vitte el a nyugati világban.

Az ajánlat

Napi rendszeres fellépéseinek sorában Magyar Péter a múlt pénteken a Klubrádióban járt, ahol Bolgár György műsorában mindenféle kijelentéseket tett Ukrajnáról, illetve az ukrajnai háborúról.

A hegyi ember

Amikor 2018 februárjában Márki-Zay Péter az addig bevehetetlennek hitt Hódmezővásárhelyen, az akkoriban igen befolyásos Lázár János városában az időközi polgármester-választáson magabiztosan legyőzte fideszes ellenfelét, reálisnak tűnt, hogy mindez megismételhető „nagyban” is a tavaszi országgyűlési választásokon.

„Pályáznék, csak nem tudom, kivel”

Miért meghatározó egy társadalom számára a migrációról szóló vita? Hogyan változott a meg Berlin multikulturális közege? Saját történetei megírásáról és megrendezéseiről beszélgettünk, budapesti, román és berlini színházi előadásokról, de filmtervei is szóba kerültek. Kivel lehet itt azokra pályázni?

Pusztítás földön, vízen, levegőben

A magyarországi üvegházhatású gázkibocsátás csaknem háromszorosa került a levegőbe az ukrajnai háború első másfél évében. Óriási mértékű a vízszennyeződés, állatfajok kerültek a kipusztulás szélére. Oroszország akár fél évszázadra való természeti kárt okozott 2023 közepéig-végéig.

Alkotmányos vágy

A magyar mezőgazdaság tizenkét éve felel meg az Alaptörvénybe foglalt GMO-mentességnek, takarmányozáshoz tavaly is importálni kellett genetikailag módosított szóját. A hagyományos szója vetésterülete húsz éve alig változik itthon, pedig a szakértő szerint lehetne versenyezni az ukrán gazdákkal.