Engedély nélkül használja a CÖF a punkzenekar fotóját

  • narancs.hu
  • 2024. március 27.

Belpol

A Dead Kennedys frontembere szerint mi itt fotelfasiszta rendszerben élünk.

Nem járult hozzá a Dead Kennedys (DK) punkzenekar ahhoz, hogy a Civil Összefogás Fórum új plakátkampányához felhasználja az együttes ismert fotóját – írja a Telex

Arról a plakátról van szó, amelyen Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter látható egyforma fehér ingben, amelyre a dollár jelét festették. A felirat szerint „megvették őket kilóra”. A hirdetményeket azután kezdték kiragasztani, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pont ezt a fordulatot használta március 15-i beszédében. 

Azt, hogy a fotó eredetije a Dead Kennedys együttesé, a 444 írta le.

Seres László újságíró levélben fordult az együttes egykori frontemberéhez, Jello Biafrához, megkérdezve, vajon kértek-e hozzájárulást Magyarországról a dolláros-inges kép felhasználásához. „Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre! NEM, egyáltalán nem adtunk engedélyt arra, hogy ez a kísérteties wannabe diktátor Orbán vagy a pártja ezt felhasználja!!! Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta rezsimjét bármilyen módon? Igen, egész biztosan megsértették mind a DK, mind a neves újhullámos/korai punk fotós, f-Stop Fitzgerald szerzői jogait.” – írta Biafra.

Arról nem írt az énekes, hogy jogi lépésre készülnének a történtek miatt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.