Veszprémben is megvan a közös ellenzéki jelölt

  • narancs.hu
  • 2019. július 12.

Belpol

Katanics Sándort indítja közös polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd.

Veszprémben is hat ellenzéki párt, a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd közösen állít polgármesterjelöltet és minden választókerületben egyéni képviselőjelöltet.

Az egyéni képviselőjelölteket, a választási programot és a kompenzációs listát a kampány kezdetekor mutatják majd be – közölte Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi szervezetének elnöke.

A polgármesterjelöltként induló Katanics Sándor matematika-fizika szakos középiskolai tanár, a Demokratikus Koalíció helyi politikusa.

A közösen induló pártok legfontosabb célkitűzése, hogy a városfejlesztési irányokról a veszprémiek dönthessenek, és azokat "ne a miniszterelnök határozza meg".

Céljaik között a kiemelt városi projektek, fejlesztések mellett nagyobb hangsúlyt helyeznének arra, hogy – fenntartható módon – eleget tegyenek a városban élők lakhatási, szociális, közlekedési, parkolási és kulturális igényeinek. Több figyelmet fordítanának a város zöldfelületeinek bővítésére, az energiahatékonyság növelésére és az idősebb generáció gondjainak enyhítésére is.

Figyelmébe ajánljuk