Vogel Evelin „kitálalt” Magyar Péterről, aki viszont zsarolással vádolja az exbarátnőt

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 25.

Belpol

A Mészáros Lőrinc által támogatott Indexen megjelent interjú után a Tisza Párt elnöke azt állítja, hogy a Fidesz alelnöke, Kubatov Gábor havi 5 millió forintot fizet Vogel Evelinnek. Az exkluzív anyagot olyan újságíró készítette, aki korábban a KDNP-nek dolgozott.

Csaknem ötvenperces, exkluzív beszélgetést közölt Vogel Evelinnel az Index, amelyben a Tisza-elnök volt barátnője hosszan tárgyalja Magyar Partizán-interjúját, a párt alapítását és beszámol egy rejtélyes vállalkozóról is, aki az ellenzéki formáció pénztárosa lehet.

„Ez az ember egyébként megtalálható Péternek az Instagram-oldalán, ha jól emlékszem – mondja Vogel. – Olyan nagyon sokat róla nem szívesen mondanék el. Azt kell tudni róla, hogy egy vállalkozó. Nagyon jó inputokat tud adni Péter számára, és tudott is egyébként az első hónapokban, azt gondolom, hogy ma is. Ő volt az, aki olyan információkat adott át Péternek, amiket hasznosítani tudott a kommunikációjában. Stratégiai tanácsokat adott neki, és olyan információkhoz juttatta, amiket Péter máshonnan nem tudott volna megkapni. Mindig jelentett nekünk, olyan jellegű dolgokról beszélt, hogy hány embert állított ránk a Fidesz, hogy ki az, aki beépült, amikor az EP-jelölteket választottuk.”

Az exbarátnő arról beszél, hogy Magyarnak nem volt jó kapcsolati hálója, miután kilépett a Fideszből: „Mindenkit én mutattam be neki, majdnem mindenkit, aki számít az első két-három hónapban. Én mutattam be neki. Mindenféle nagyképűség nélkül mondom ezt.”

Vogel Evelin hosszan részletezi, hogy Magyar kezdetben sokkal határozatlanabb volt a színfalak mögött, mint azt a nyilvánosságban mutatta: „Belül ő azt érezte, hogy most ő majd megmutatja, hogy most ő majd végre kiáll a fényre, hogy valahogy bosszút áll. Talán ez volt az, ami magabiztosságot adott neki, ezek a dolgok hajtották őt.” Azt is elmondta, hogy az ő tapasztalata szerint Magyar Péter számára nem volt dilemma, hogy felhasználja azt a hangfelvételt, amin Varga Judit hallható, és tényleg arra készült, hogy a kormánynak nagyobb gondot fog okozni a kiszivárgott anyag.

A volt barátnő sok terhelő dolgot mond a Tisza Párt vezetőjére, akit kötekedő, erőszakos embernek igyekszik leírni. „Én voltam az, akin csapódott Péter haragja, az elégedetlensége. Nem volt ott velünk, nem dolgozott a többiekkel, nem volt meg a személyes kapcsolata, néha bejött, végigrohant az irodán” – mondja az interjúban, hozzátette, „nehéz eset volt, és amit mondott, a visszajelzései negatívak voltak, mindenki, aki neki dolgozik, rossz, rosszul végzi a dolgát, mindenki hülye, mindenki agyhalott. Nagyon sokszor ezt mondta, és valójában az én munkámat is leszarozta.”

Ezenkívül felidézi egy veszekedésüket is, amikor Magyar „elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán és közben közeledni felém, hogy – nem szeretném túldramatizálni a helyzetet, de – ott megijedtem, fenyegetve éreztem magam és féltem”.

Az interjút Gáll Csongor készítette, aki korábban az ATV-nél és az Echo TV-nél dolgozott szerkesztő-riporterként, majd 2019-től volt a Hír TV munkatársa volt, a Média1 információja szerint pedig 12 milliós szerződést kapott a KDNP-től a politikusait népszerűsítő propagandavideók készítésére.

Magyar Péter szerint Evelin május óta zsarolja a TISZA Pártot

Saját oldalán reagált az Indexen megjelent anyagra Magyar Péter: beszámolója szerint Vogel Evelinnel még a Partizán-interjú előtt kapcsolatban voltak, de hirtelen kilépett az életéből, amikor megkérte volna a kezét. „Hónapokkal később bukkant csak fel, közvetlenül a Partizános interjú után, ő maga keresett fel, azzal hogy mégis szeretne velem újra összejönni. Hittem neki.” Miután a tavaszi turbulens időszakban nem volt mellette, szakítottak: „Ekkor kezdett világossá válni számomra, hogy Evelin nem velem akar lenni, hanem csak lehetőséget látott bennem. Ahogy mondta, soha nem volt ilyen közel a first lady pozícióhoz.”

Magyar súlyos vádakat fogalmaz meg exbarátnője felé: 

„A volt barátnőm, Vogel Evelin május óta zsarol engem és a Tisza Pártot. 30 millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőlünk. Nemcsak tőlem, hanem a párt másik 5 kollégájától is követelte az említett összeget. Miután a zsarolását visszautasítottuk, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével, Kubatov Gáborral, és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az Indexen megjelent hazug propaganda interjút.”

A politikus cáfolja, hogy az ő erőszakossága miatt szakítottak volna: „A kapcsolatunknak nem úgy és nem azért lett vége, ahogy az interjúban elhangzott, hanem a fenyegetései miatt, illetve azért, mert rájöttünk arra, hogy Evelin hang- és képfelvételeket készített a velem és a párt vezetőivel folytatott beszélgetéseiről és vitáiról. A Fidesszel kötött piszkos megállapodásának részét képezi a hang- és képfelvételek átadása is.” Később hozzáfűzi: „Milyen érdekes, hogy valakinek eszébe jut annak a propagandának interjút adni, amely tavasszal egy hónapon keresztül gyalázta a saját édesanyját…”

A poszt szerint Magyar és Radnai Márk alelnök szembesítették Vogel Evelint: „Amikor pár hete Radnai Márk alelnökkel szembesítettük Evelint azzal, hogy több forrásból tudomásunk van az állampárttal kötött undorító, az orosz titkosszolgálatokat meghazudtoló megállapodásáról és arról, hogy 11 órányi felvételt adott át Kubatovéknak, meglepődött, de semmit nem tagadott. Evelint a történtek és a fenyegetései ellenére az utolsó pillanatig meg akartuk óvni a büntetőjogi és politikai következményektől. Megkértük, hogy próbáljon kifarolni a Fidesz vezetésével megkötött megállapodásból, de ő láthatóan másképp döntött.”

Magyar Péter éppen ma jelentette be, hogy jövő szombaton, október 5-én tüntetést szervez az állami média épülete elé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk