Závecz: Az ellenzék közös listája legyőzné a Fideszt

  • narancs.hu
  • 2020. november 16.

Belpol

Karácsony Gergely főpolgármester osztotta meg a felmérés eredményét.

Eg ymost vasárnapi választáson az ellenzék közös listája legyőzné a Fideszt – derült ki a Závez Research közvélemény-kutatásából, amelynek eredményét Karácsony Gergely budapesti főpolgármester osztotta meg a Facebookon.

Karácsony azt írta, több mint tíz éve nem volt ilyen adat a közvélemény-kutatásokban, a mostani pedig azt mutatja, hogy

a megkérdezettek 40 százaléka támogatna egy közös ellenzéki listát, és csak 36 százaléka a Fideszét.

A megosztott grafikon szerint 3 százalék más listára szavazna, 21 százalék pedig nem tudja, vagy nem válaszolt.

Karácsony azt írta hozzá, a múlt héten lezárult femérés eredménye sok mindent megmagyaráz: hogy miért is bünteti a kormány Budapestet, a budapestieket, az ellenzéki vezetésű városokat.

Hozzátette, hogy "egy dilettáns, rövidlátó, a kiváltságos keveseknek kedvező gazdasági válságkezelés kudarcait próbálják elfedni. Megint az önkormányzatok amúgy is szétlyuggatott zsebeiben kutakodnak az egyetlen érdemi bevétellel, az iparűzési adóval való bűvészkedéssel. Az önkormányzatok cselekvőképességét akarják elvenni most, amikor arra a legnagyobb szükség lenne. Ha ezt megteszik, veszélyeztetik a közszolgáltatások ellátását a hulladékszállítástól, a tömegközlekedésen át az ivóvízellátásig".

Karácsony írt arról is, hogy sajtóhírek szerint a magyar kormány meg akarja vétózni az uniós költségvetést, és ezzel "2500 milliárd forinttól készül megfosztani Magyarországot ostoba hatalomféltésből".

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?