15 milliót csalt ki a kamuorvos, dr. Fischer, közel egy tucat nőt vert át

  • narancs.hu
  • 2023. március 21.

Bűn

A csalás bűntette miatti eljárás jelenleg is folyamatban van. 

Egy közösségi oldalon tűnt fel dr. Norbert Fischer 2022 februárjában. Kizárólag nőket keresett meg és szánalmat ébresztve előadta nekik Háry Jánost is megirigylő meséjét: amerikai állampolgár, sebészként dolgozik az iraki fővárosban, ám hamarosan lejár a munkaszerződése. Egy közel 2 millió dolláros összeghez jutna hozzá, ehhez kérte segítségüket – csomagküldő szolgáltatáson keresztül elküldené nekik. Az asszonyok beleegyeztek, ám nem sokkal később a csomagküldő szolgálat vámkezelési költség címszóval különböző összegeket kért átutalni a megadott számlaszámra.

Dr. Fischer közel egy tucat nőt vert át, volt köztük, aki többször is fizetett. A majdnem négy hónapon át tartó átverések megközelítőleg 15 millió forinttal kövérítették a számlát,

a 135 000 forinttól 5 890 801 forintig terjedő összegeket aztán egy maglódi özvegyasszony felvette, átváltotta bitcoin valutára, majd utalt tovább a dr. Fischer által megadott bitcoin fiókba – írja a police.hu

Az asszonyt egy másik mesével tette áldozatává. Neki Kovács Andrásként mutatkozott be virtuálisan egy társkereső oldalon, mint egy Amerikában élő orvos, aki dolgozott Afganisztánban is. Azért beszéli folyékonyan a magyar nyelvet, mert a Dunántúlról származik, szülei halála után költözött a tengerentúlra, mondta a nőnek.

A beszélgetések, levélváltások alatt kölcsönös szimpátia és vonzalom alakult ki közöttük, a férfi magyarországi találkozójukra készült, amikor balesetet szenvedett – persze ez is az átverés szerves része volt. Állította, a baleset miatt kórházi költségei keletkeztek, ám nem tud pénzéhez férni, ekkor kérte meg az asszonyt, hogy vegyen ki, váltsa át, majd fizesse be az összegeket.

Az utolsó alkalommal egy millió forint utalgatását kellett volna intéznie, ám a bankban közölték, a számlát zárolták, a pénzhez nem lehet hozzáférni. Ezt az információt még továbbította hódolójának, akinek hirtelen nyoma veszett.

A 72 éves asszony elleni nyomozást elkülönítették az alapügytől. A csalás bűntettének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen elrendelt büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán.

A pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat megküldte az ügyészségnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk