Futballszurkolók leszaggatták a szivárványos zászlót a ferencvárosi városházáról

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 15.

Bűn

Megtaposták és meg is gyújtották, majd a Facebookon büszkélkedtek vele.

Ferencvárosi futballszurkolók egy csoportja az éjjel leszaggatta a ferencvárosi városháza épületére kifüggesztett szivárványos zászlót.

Augusztus 14-én kezdődött az idei, 25. Budapest Pride Fesztivál, mely 10 napon keresztül tart. Idén a koronavírus-járvány miatt bár a felvonulás elmarad, a fesztivál kisebb eseményeit megtartják. Ez alkalomból a Budapest Pride történetében először kifüggesztették a Budapest Városháza épületére a szivárványos zászlót. De több más önkormányzat is kitűzte azt, a ferencvárosi mellett például a józsefvárosi vagy a terézvárosi.

Karácsony Gergely

„Budapest mindenkié!" – ez nem csak egy kampányszlogen. A Főváros ta... valy októberben hivatalba lépett vezetése azon dolgozik, hogy minden lakos, minden közösség érezhesse, hogy Budapest az ő otthona is. Abban hiszünk, hogy legyen Budapest az előjogok városa helyett a jogok városa, ahol mindenki szabadon állhat ki véleménye, világképe, identitása mellett.

A ferencvárosi zászlószaggatók tettükkel a Facebookon egy szurkolói csoportban közzétett fényképekkel büszkélkedtek el – írja a hvg.hu.

Képes beszámolójuk szerint nem csak leszaggatták a zászlót, de megtaposták és meg is gyújtották azt.

“Ez a város.... Nem az a város... FERENCVÁROS !!!!!!!” – írták a bejegyzésben.

Figyelmébe ajánljuk