Négy lámpát rongáltak meg a felújított Lánchídon, a rendőrség nyomozást indított

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 5.

Bűn

Az kár meghaladja a kétmillió forintot.

Mindössze egy hónappal az átadó után négy lámpát rongáltak meg ismeretlenek a Lánchídon, az okozott kár pedig meghaladja a kétmillió forintot – tudatta még hétfőn az Énbudapesten.hu.

Mint írták, a Lánchíd déli gyalogos oldalán található négy lámpatestben keletkezett anyagi káron felül a közvilágítás hiánya miatt fokozott balesetveszélyt is jelentenek a hiányzó lámpatestek. Van, ahol a műemléken található lámpabúrát betörték, máshol a fele, vagy éppen a teljes üveg hiányzik. 

 
Fotó: BDK Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft/ Zsiros Gábor 

A Fővárosi Önkormányzat hírportálja az ügy fejleményként kedden közölte, a Budapest Rendőr-főkapitányság rongálás vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Mint írták, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. mindent elkövet azért, hogy a szeptember 16-i Lánchíd-fesztiválra helyreállítsa a híd lámpáiban okozott kárt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk