Átadták a Lánchidat

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 4.

Lokál

Karácsony Gergely szerint a híd az összetartozás szimbóluma. 

„A Lánchíd nemcsak egy híd, hanem az összetartozás szimbóluma, maga a csoda” – ezzel a szavakkal adta át Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchidat. Szerinte a híd volt az, ami százötven éve elindította a nemzet fővárosának megszületését. Büszke rá, hogy a társadalmi egyeztetés során olyan döntés született, ami nem korábbi megszokásra alapoz, és ezzel autómentes lesz a Lánchíd. 

„Izgultam, hogy a híd a főváros 150. születésnapjára, november 17-ére elkészüljön. A Lánchíd egy csoda, legyünk rá büszkék”

– fogalmazott Karácsony Gergely. 

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója arról beszélt, hogy örömöt és büszkeséget éreznek, továbbá megköszönte a budapestiek türelmét. Csohány András, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója azt mondta, a Lánchíd „a nemzet jelképe, az ország hídja, az egész nemzetnek újítottuk fel, ez az alázat végigkísérte a munkánkat”. 

Az átadót megelőzően Navracsics Tibor miniszter, valamint Latorcai Csaba államtitkár áttandemezett a hídon. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk