Nem tartja magát felelősnek az iskola, ahol úgy megrugdostak kisfiút, hogy leszakadt a lépe

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 10.

Bűn

A belső vizsgálat szerint a „tanulók felelőtlen játéka” vezetett a súlyos sérüléshez.

Belső vizsgálat indult egy református fenntartású kemecsei iskolában, miután társai úgy összerugdostak egy tíz éves fiút az udvaron, hogy leszakadt a lépe és kórházba került – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a bántalmazás még májusban történt, a fiún életmentő műtétet hajtottak végre, aki azóta is gyulladáscsökkentőket szed. A vizsgálat azonban mindössze 12 nappal az eset után lezárult, az iskolavezetés pedig megállapította, hogy a szünetben felügyelő pedagógusok nem követtek el mulasztást. A Híradó birtokába jutott dokumentumok szerint azt iskola azt írta:

„A tanulók felelőtlen játéka vezetett a tanuló súlyos sérüléséhez.”

Azt is hozzátették, hogy minden annyira gyorsan történt, hogy szerintük „a legnagyobb gondoskodás mellett sem volt elkerülhető a súlyos következmény”. A fiú apja szerint ha több pedagógus lett volna az udvaron, nem történt volna meg a bántalmazás, vagy legalább nem iskolatársainak kellett volna felkísérniük a fiút az osztályterembe, ahol szólhatott, hogy rosszul van.

A Híradó úgy tudja, négy lány érintett a verekedésben, akik a vizsgálati jegyzőkönyv szerint először elismerték tettüket, ezt követően azonban megváltoztatták vallomásukat, és már tagadták a bántalmazást. Közülük egy lány múlt el 12 éves, tehát egyedül ő büntethető. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást, ami jelenleg is tart.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk