Őrizetbe vették a verőcei baleset szállodahajójának kapitányát

  • narancs.hu
  • 2024. május 20.

Bűn

A rendőrség szerint nem riadóztatta a legénységet, és semmit nem tett az áldozatok kimentéséért.

Gyanúsítottként hallgatták ki és segítségnyújtás elmulasztása gyanújával vették őrizetbe annak a szállodahajónak a kapitányát, aminek egy motorcsónak ütközött Verőcénél – áll a rendőrség közleményében.

A rendőrök szerint a kapitány a baleset után nem riadóztatta a legénységét, nem hajtotta végre a mentési protokoll előírásait, semmit nem tett azért, hogy kimentse az embereket a vízből, és a hajót sem állította meg. A gyanúsított nem tett érdemi vallomást.

A szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan ültek, közülük egy férfi kiúszott a partra a Duna kerítéses szakaszánál. Eddig két holttestet találták meg, öt embert még nem találtak meg, a rendőrség szerint most már minimális az esélye annak, hogy élnek. Őket több százan keresik.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk