Rendőrség: Szász János nem működött együtt, ezért minden adathordozót lefoglaltak

  • narancs.hu
  • 2021. február 6.

Bűn

A rendezőnek egy alapítvánnyal van jogi vitája. 

Minden adathordozót elvittek a rendőrök a házából a pénteki házkutatás során - mondta az RTL Klubnak Szász János. 

Mint arról beszámoltunk, pénteken házkutatást tartottak a rendőrök Szász János filmrendező otthonában, a rendőrség akkor lapunkkal azt közölte, hogy személyes adattal visszaélés vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatnak eljárást, ennek keretében tartották a házkutatást. 

Az RTL Klubnak a Budapesti rendőr-főkapitányság most hozzátette, hogy a személyes adattal visszaélés mellett tiltott adatszerzés, illetve információs rendszer vagy adat megsértése miatt folyik az eljárás. 

Azt is közölték, hogy egy adathordozó átvizsgálása volt a házkutatás célja, és fel is szólították az érintettet, hogy adja át az eszközt, de ő erre nem volt hajlandó és nem működött együtt, ezért foglaltak le végül mindent.  

Szász ügyvédje, Fülöp Tamás azt mondta a csatornának, hogy ez egyébként nem került be a házkutatás jegyzőkönyvébe, csak egy külön belső jelentésbe, ezért panasszal éltek az eljárás miatt.  

Szász a csatornának azt is elmondta, a miatt a dokumentumfilm miatt jelentették fel, amelyet a bangladesi sziámi ikerpár 2019-es szétválasztásáról készítenek. A műtétet szervező alapítvány (a Csókay András idegsebész és Pataki Gergely plasztikai sebész által 2002-ben alapított alapítvány) azt közölte, hogy valóban van jogi vitájuk a rendezővel, de nem nyilatkoznak.  

A rendőrség azt is közölte, Szász nem gyanúsított, a lefoglalt adathordozókat pedig soron kívül vizsgálják. 

Figyelmébe ajánljuk