Személyes adattal visszaélés miatt volt házkutatás Szász Jánosnál

  • narancs.hu
  • 2021. február 5.

Villámnarancs

Már korán reggel megjelentek a rendőrök a rendező lakásán.

Reggel 6 óra óta házkutatás zajlik Szász János rendező otthonában - számol be a hvg.hu.

A lapnak Szász János ügyvédje, dr. Fülöp Tamás elmondta, hogy a rendezőhöz a hajnali órákban vonult ki a rendőrség, amikor az egész család, a gyerekek is otthon tartózkodtak.

Fülöp azt mondta, hogy

Szász Jánosnak a művészeti tevékenységével kapcsolatos a rendőri intézkedés,

ami még délután fél 2-kor is zajlott. A rendőrök számítógépeket, telefonokat foglaltak le, köztük a gyerekeknek azokat a számítógépeit is, amelyeken az online oktatásuk zajlik.

Az ügyvéd a kutatási jegyzőkönyv alapján tudja csak feltételezni, hogy milyen ügyről lehet szó, amely szerinte azonban nem bűncselekmény. Másrészt a bűncselekmeny, amelyre hivatkozva a rendőrök megjelentek Szász otthonában,  a büntető törvénykönyvben található egyik legenyhébb bűncselekmény, ennek akapján a rendőri intézkedés Fülöp szerint

"tökéletesen eltúlzott es indokolatlan".

A lap úgy tudja, Szásznak egy ismert producerrel van jogi természetű vitája, ez állhat az ügy hátterében. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a bűnügyi főosztály

személyes adattal visszaélés vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást, amely keretében tartották a házkutatást.

Gyanúsítotti kihallgatás nem történt. 

Meg nem erősített információk alapján úgy tudjuk, Szász egy nemrég forgatott filmjével kapcsolatban merült fel a személyes adattal visszaélés. 

Figyelmébe ajánljuk

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.

Mélyen tisztelt publikum!

  • - turcsányi -

„Vándorcirkuszos szeretnék lenni, hóban-esőben a cirkusszal menni…” – köszöntötte az új évtizedet 1970-ben Karda Beáta.

Szabó, baka, kém

Hogyan válhatott a II. világháború kulcsfontosságú alakjává egy divattervező? Miért hízelegtek nagy hatalmú német vezetők egy töpörödött francia nőnek?

Elfordított arccal

  • SzSz

Hosszú percekig kitartott, éjfekete vászonnal indulunk, amelyet hirtelen vált fel az idilli kép: családi délután a folyóparton, a madárcsicsergést csak a játék és hancúrozás hangjai szakítják meg. Jonathan Glazer filmjében ugyanis a sötétség és a fényesség a szó szoros értelmében egymás szomszédságában honol.

Fejjel a falnak

A rasszizmus mindig újratermelődik, és már csak emiatt is elemi érdekünk, hogy újra és újra elővegyük a tiszaeszlári történetet, és beszéljünk róla.

A jelmez hatalma

A zalaegerszegi színház minden évadban műsorra tűz egy kötelező olvasmányból készült előadást; az idén a Tartuffe-öt a színház színművésze, Farkas Ignác állította színpadra.

Boldogan éltek, míg

Három, fehér menyasszonyi ruhába öltöztetett próbababa tájol minket a lépcsőfordulóban, körülöttük papírból kivágott virágok és levelek, mintha egy kicsit sután berendezett menyasszonyi szalon kirakatát látnánk.

A nem haszonelvű szeretet

Ennél abszurdabb és szerencsétlenebb szituációt nehezen lehetett volna elképzelni, erre tessék. A Kossuth rádión ugyanis épp Balog Zoltán mondta el a reggeli imát aznap, amikor egész mást kellett volna mondania.

A szomorú bohóc

  • Domsa Zsófia

Hjalmar Bergman a svéd próza és dráma egyik klasszikusa. A történetcsokor első darabjában egy svéd vidéki kisvárosban járunk, a múlt század elején, a szerző legjobban sikerült elbeszéléseinek idején. Bergman a realizmust fantasztikummal, a vígjátékot mély tragédiával vegyítő írásmód mestere. A Nagymama és az Úristen egy matriarcha életét és elmúlását, egy társadalom átrendeződését tárja elénk.

Az utolsók

Már az első magyarázkodásuk is átlátszó és röhejes volt: az tudniillik, hogy Svédország NATO-tagsága miatt „vita van” a kormány és a Fidesz-frakció között. Volt ám ilyen vita Finnország ügyében is! Aztán amikor Törökország, amellyel a baráti magyar kormány együtt mozgott a két ország tagságának a blokkolásában, bejelentette, hogy a finnek részükről jöhetnek, Orbán is meggondolta magát.