Részeg amerikai támadt rá az Országgyűlési Őrség főtörzsőrmesterére

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. április 12.

Bűn

Egy év börtönt kapott két évre felfüggesztve, és kiutasították.

Jogerősen egy év – két év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélt és két évre kiutasított Magyarországról a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy amerikai fiatalt, aki április 4-én megütötte az Országgyűlési Őrség egyik tagját – közölte Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.

A közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt 55 órán belül bíróság elé állította az őrizetben lévő amerikai állampolgárt.

A vád szerint a 21 éves férfi aznap 2 óra körül ittasan megközelítette a Parlament egyik kapuját és megpróbált az elzárt területre a záróláncot átmászva bejutni.

Az Országgyűlési Őrség szolgálatban lévő tagja

magyar, majd angol nyelven is tájékoztatta a férfit arról, hogy a területre nem léphet be, és távozásra szólította fel.

A férfi ennek ellenére többször megpróbálta a láncot átlépni, amelyet az országgyűlési őr úgy akadályozott meg, hogy a tenyerével a vállánál megtartva tartóztatta fel a fiatalt – tudatta a főügyészség.

Ezt követően a férfi elfutott a Szalay utca irányába, majd a Parlament XVII-es kapujával szemben található láncot kikerülve belépett az elzárt területre, és ott ököllel legalább két-három alkalommal a hivatalos személy arca felé ütött. Az ütések egyike eltalálta a főtörzsőrmester orrát, aminek következtében 8 napon belül gyógyuló vérző sérülést szenvedett.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a váddal egyezően elítélte a férfit, és egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség tárgyaláson előterjesztett büntetési indítványával is, így a vádlottat egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és két évre kiutasította Magyarország területéről.

(Címlapképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk