Sorra vallanak Marton ellen olyan fiatal lányok, akik felnéztek az egykori színigazgatóra

  • narancs.hu
  • 2017. október 22.

Bűn

"Talán még csók is lesz a végén."

Sárosdi Lilla története után, az Alinda című tévéműsorban jelentkezett további két nő, akik azt állították, hogy Marton megalázó helyzetbe hozta őket. A Vígszínház korábbi igazgatója a mai napig tagadja a történteket, annak ellenére, hogy a héten újabb esetek kerültek napvilágra, a körülmények pedig több esetben mutatnak hasonlóságokat.

„Én hülye liba, azon gondolkoztam, hogy esetleg megfogja a kezem, és talán még csók is lesz a végén. Nem az lett, hanem megfogta a kezem, és odahúzta a sliccéhez. Amikor elkaptam, újra megfogta, és visszatette. Aztán a kezemmel masszírozgatta magát. Ledermedtem, és azt hiszem, viszonylag sokáig lehettem sokkos állapotban, mire feleszméltem, kikaptam a kezem, és berohantam a kollégiumba” – állítja névtelenséget kérve egy nő a 444.hu-nak, akinél Marton 50 évvel ezelőtt próbálkozott be.

A vallomások alapján több olyan eset is előfordulhatott, melynek során Marton a saját rendezésének megtekintése közben próbálkozott.

„A premier estéjén maga mellé ültetett a lépcsőre, megfogta a kezem. Na, gondoltam, kezdődik a romantika! De nem, amikor lement a fény, a kezemet ráhelyezte a nemi szervére, szorította rá. Először is sokkos állapotba kerültem, másrészt meg tudtam, hogy nem rendezhetek jelenetet a bemutató estéjén, rengetegen voltak körülöttünk, moccanni sem bírtam. Úgyhogy végig fognom kellett a nemi szervét, amíg a rendezését nézte. Onnantól nem mentem többet a színház környékére” – emlékszik vissza egy másik nő.

„Ketten ültünk ott, és egyszer csak azt vettem észre, hogy odahúzza a fejemet a nemi szervéhez és erővel ott tartja" – mondja egy korábbi érintett.

Marton László a héten lemondott főrendezői állásáról a Vígszínházban, illetve a Színművészeti Egyetemen is kérte a tanári működésének felfüggesztését addig, amíg nem tisztázódik az ügy.

Figyelmébe ajánljuk