Súlyosan bántalmaztak egy diákot társai a nagybaracskai katolikus általános iskolában

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 12.

Bűn

A fiatal kórházba került, a fenntartó vizsgálatot rendelt el.

A nagybaracskai Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskolában két diák súlyosan bántalmazta a társát, az ügyben a rendőrség eljárást indított – tudta meg a Telex.

„Ez óriási súllyal nehezedik minden szülő vállára” – írta a lapnak egy szülő, akinek az érintett iskolába jár a gyereke. Szerinte a faluban sokan „még nem tértek magukhoz, nem találják a szavakat”.

Az iskolában belső vizsgálat indult a történtek után. A szülő azt is mondta a lapnak, hogy ugyan az iskola tartott rendkívüli tájékoztatót a témában, de azon nem árultak el sok konkrétumot. Állítólag az iskolából már a tanév előtt 26 diákot vittek el a szüleik, de az intézmény vezetése arra nem válaszolt, hogy ennek mi volt az oka.

Az iskola fenntartója a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye. Huszár Nándor, az Érseki Hivatal irodavezetője a lap megkeresésére azt írta: az ügyben a gyerekek egymás közötti konfliktusáról van szó, de miután az eset az oktatási intézményben történt, a fenntartó is haladéktalanul vizsgálatot rendelt el azért, hogy feltárják a pedagógusok esetleges felelősségét.

Kerpits Miklós, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának elnöke a lapnak azt írta: a történtekről az iskola igazgatója tájékoztatta a fenntartót.

„Az iskolai belső vizsgálatával párhuzamosan dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek megbízásából fenntartói vizsgálóbizottságot hoztam létre, amelyben jelenleg is folyamatosan dolgozunk.”

Kerpits Miklós szerint egyedi, az intézményre nem jellemző esetről van szó.

A lap úgy tudja, hogy a bántalmazás után a gyereket szülei kórházba vitték, a kórház pedig értesítette a rendőrséget. Az ügyben megkeresték a Bajai Rendőrkapitányságot; azt válaszolták: büntetőeljárás keretében vizsgálják a történteket. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem árultak el.

Az iskola fenntartója a rendőrséggel mindenben együttműködik, de a vizsgálat végéig ők sem árultak el részleteket a bántalmazásról.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A halál sava-borsa

Az űrből jött szörnyek műfajában máig verhetetlenek a banánfejű xenomorfok: savas vérükkel, páratlan ellenálló képességükkel, vérszomjukkal egyszerre keltenek rémületet és csodálatot.

Lépések a vonalon

  • - turcsányi -

A labdarúgásban, segítse immár a legkorszerűbb űrtechnika, ritkák az egyértelmű dolgok, kivált abban a tekintetben, hogy ki a jobb.

Kicsi a világ

  • Kiss Annamária

A játszók melegítenek az öltöző és tornaterem kombinációjából kialakított díszletben. Térdhajlításokat végeznek, szökdécselnek, aztán beállnak a starthoz, eldördül a pisztoly, kezdődik az előadás.