Egyre gyakoribb a megélhetési szex Nagy-Brittaniában

  • narancs.hu
  • 2023. április 29.

Élet + Mód

Egyszerre van gazdasági válság és infláció, ami miatt sok nőnek ez az egyetlen kiút költségei fedezésére.

Egyre gyakoribb, hogy nőknek a megélhetési költségeik növekedése miatt kell pénzért szexelni Nagy-Britanniában – írja a Telex az Observerre hivatkozva. Ennek az egyik gyakori formája, hogy a főbérlők szexért cserébe olcsóbban vagy ingyen biztosítják a lakhatást a női albérlőknek.

A probléma különösen érinti a külföldi, migráns és menedékkérő nőket, valamint a zaklató párkapcsolatban élőket. 

A jelenség azóta lett gyakoribb, hogy az utóbbi két évben Nagy-Britanniában egyszerre van gazdasági válság és infláció, ami miatt sokaknak egyre nehezebb megélni.

Albérletért cserébe szexet kérni már ma is tilos az országban, de terveznek egy külön szabályozást is erre a problémára. Egyes szakértők szerint viszont nem a jelenség szigorúbb büntetésével kellene foglalkozni, hanem a szegénység, a hajléktalanság és az egyenlőtlenség megszüntetésével.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk