10-15 milliárdra tervezték, 101,5 milliárd lett belőle, mi az? Hát, a népligeti kézicsarnok

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 24.

Fekete Lyuk

Hiába, drága dolog a sport.

Magyarország Szlovákiával együtt rendezi meg a 2022-es férfi kézilabda-Eb-t. Ehhez szüksége van Budapestnek egy akkora sportcsarnokra, amekkora még soha, de soha nem volt Magyarországon. A 20 ezer férőhelyes építményt a Népligethez tervezik felhúzni. Kocsis Máté korábban úgy nyilatkozott, hogy 10-15 milliárd forintból meg is lesz a beruházás.

Hát, Kocsis Máté vagy nem tud számolni. Vagy valaki nem kicsit verte át, és így most elég kínos helyzetbe került. De az is lehet, hogy csak valami extrém körülmény vagy körülmények folytán ekkorát ugrott Magyarország eddigi várhatóan legnagyobb sportcsarnokának a kivitelezési költsége.

Augusztus elején már bejárta az országos médiát, hogy a Kocsis Máté által bemondott összegnek köze se lesz a valósághoz. A közbeszerzésre érkező ajánlatok ugyanis annál jóval húzósabbak voltak: a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt.

A legolcsóbb ajánlatot egyébként véletlenül a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta.

A kormány most elfogadott határozata szerint, mely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg, a beruházásra 101 544 852 000 forintot szán az állam. Egyelőre ez a végösszeg, de hát, milyen messze van még 2022...

Neked ajánljuk