Kósa komoly indulatokra és csúnya hazugságokra számít az ellenzéki pártoktól az önkormányzati választások alkalmával

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 24.

Fekete Lyuk

Hisz' a Fidesz-KDNP építkezést, az ellenzék meg békétlenséget kínál.

Míg a kormánypártok építkezést és fejlődést kínálnak, az ellenzék békétlenséget ajánl a választópolgároknak, akiknek e két lehetőség között kell dönteniük az októberi önkormányzati voksoláson – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. Kósa komoly indulatokra és csúnya hazugságokra számít az ellenzéki pártoktól a most kezdődő kampányidőszakban.

A választási kampányfőnök Kósa úgy vélekedett, hogy sok dezinformációs kísérlet várható az ellenzéki pártok részéről.

Ajaj.

Azt mondta, nem lehet előre kiszámítani, hogy mely témákat erőltetik majd az ellenfeleik, "hiszen eddig is összevissza beszéltek és helyezkedtek".

A fideszes politikus azt hangoztatta a kormánylapban, hogy ők bizony építkezni akarnak. Szépítenék és jobbá tennék a magyarországi településeket annak a programnak megfelelően, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök hirdetett meg, amikor azt mondta, hogy 2030-ra a magyar életszínvonal érje utol az európai uniós élvonalét. Kósa közlése szerint összefogásra van szükség, majd a propagandaduma szerint emlékeztetett: szövetséget kell kötni a választókkal.

Kósa érzékelése szerint az ellenzéki összefogást a gyűlölet tartja össze, "és ez meg is látszik rajta" –nyomatékosított a fideszes. Ez "nem valódi együttműködés, hanem békétlenkedő, reménytelen és sikertelenségre ítélt politikai erőknek valamiféle kooperációja".

Kérdésre Kósa azt mondta, fel vannak rá készülve, hogy sok helyen az ellenzék taktikája az lesz: magát "függetlennek valló és konzervatívnak feltüntetni próbáló" jelölt mögé áll be. Úgy vélekedett, nem kell mást tenni, mint felkeresni a választók mindegyikét, és figyelmeztetni őket erre.

Figyelmébe ajánljuk