A Magyar Nemzet már jövőbe is lát - múlt időben írtak egy szeptemberi konferenciáról

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 18.

Fekete Lyuk

Egy mai online cikkben hosszasan ekézték, miről "beszéltek" egy budapesti konferencián. Az eseményt egyébként egy hónap múlva rendezik.

"A Soros György nevével fémjelezett nyílt társadalom eszméjét képviselő előadók által tartott fórum célja az volt, hogy „Budapestet visszahozzuk a régió progresszív szellemi térképére" - írja a Magyar Nemzet a Budapest Fórum konferenciájáról, de a programot majd csak szeptemberben rendezik. A cikk címében azt harsogják: "Soros-demokráciát építene a Budapestet vezető baloldal".

A lap "Munkatársunk" nevű szerzője részletezi, hogy kik "vettek részt" a kétnapos, angol nyelvű konferencián, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata, a "baloldalhoz ezer szállal kötődő Political Capital" és a CEU Demokrácia Intézete szervez. 

Arról is beszámolnak, hogy a "Budapest Fórum idei rendezvénye a városokra, a helyi kezdeményezésekre és a fenntartható demokráciák építésére összpontosított", és "a meghívottak között szerepelt" Anne Applebaum újságíró, történész, akit úgy jellemeznek, ő az, aki "a háromszor is kétharmaddal megválasztott Orbán-kormányt hosszú évek óta puccsista egypárti diktatúraként festi le a hazai és nemzetközi balliberális médiában".

A konferencia bűnlajstromán sorolják fel még, hogy a meghívottak közt van "a Magyarországot jogállamisági ügyekben támadó Vera Jourova", az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke, és hogy az előadók között "szerepelt" Timothy Garton Ash Oxfordból, és Charles Gati, Hillary Clinton egykori USA külügyminiszter bizalmasa is, aki a lap szerint "már 2012-ban ötpontos tervvel házalt a baloldalnál, hogy buktatná meg Orbán Viktor kormányát".

 
 
 

Emellett megemlítik, hogy baloldali polgármesterek és alpolgármesterek többek között Amszterdam, Pozsony, Varsó, Prága, Ankara, Milánó, Barcelona, Párizs, London, Bécs és Los Angeles képviseletében "vettek részt személyesen vagy virtuálisan" a még meg sem történt konferencián.

A jövőbelátó cikkben kihangsúlyozzák, hogy mindez a CEU budapesti épületében "zajlott", sőt, ahogy írják "a nyitó előadását a saját bevallása szerint hiperpaszív angolnyelv-tudású Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere tartotta". Nem felejtik el hozzátenni, hogy a rendezvény támogatói között "szerepelt" a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok is. 

A hosszú sorosozást persze elsiették. A konferenciát szeptember 16-17-én rendezik, bizonyára úgy, ahogy a Magyar Nemzet kiváló szakemberei megjósolták.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk