Indul a nagy orosz korona-lottó

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. augusztus 18.

Fekete Lyuk

Pénznyereményt sorsolnak ki a beoltottak között.

Pénznyereményt sorsolnak ki a koronavírus ellen beoltottak között Oroszországban - közölte az orosz kormány sajtószolgálata szerdán.

 A beoltottak egységes nyilvántartásának bejegyzési száma alapján kisorsolandó ezer nyertes fejenként százezer rubelt (mintegy négyszázezer forintot) kap. A sorsolást szeptember 1. és december 1. között két körben tartják meg, a nyereményt az orosz Mir fizetési rendszer bankkártyáira utalják.

Az erről szóló rendeletet augusztus 10-én írta alá Mihail Misusztyin miniszterelnök.

A koronavírus elleni védőoltást eddig csak regionális vagy városi szinten népszerűsítették anyagi javak kisorsolásával. Moszkvában húsz Renault Logan gépkocsit, Moszkva megyében két lakást, Kizilben háztartási berendezéseket, Orenburgban pedig sportfelszerelést sorsoltak ki. Az Interfax hírügynökség összesítése szerint a Togliattiban 75 ezer rubel volt a húzás főnyereménye, a Habarovszki területen pedig a húsvét előtt minden hatvan év feletti oltásra jelentkező tíz tojást kapott.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk