Amikor Orbánt lecsózás közben hívta Trump

  • narancs.hu
  • 2020. október 16.

Fekete Lyuk

A távozó amerikai nagykövet kedélyes sztorizgatását Orbán is folytatta.

Csütörtökön a Népszavának adott interjút az Egyesült Államok távozó nagykövete, David Cornstein. Cornsteint többen között a magyar-amerikai diplomáciai viszony javulásaként mesélte el azt a sztorit, amikor is Trump gondolt egyet és rácsörgött Viktorra.

"Néhány hete az Ovális Irodában adtam át a lemondólevelemet az elnöknek, aki beszélgetés közben egyszer csak azt mondta, hívjuk föl Viktort! Kiderült, hogy éppen a konyhájában volt. Ilyen dolgok nem szoktak csak úgy megtörténni az államok vezetői között" - mesélte Cornstein.

A sztori persze olyan közérdeklődésre tartott számon, hogy Orbán Viktor miniszterelnök aztán a Blikknek mesélt az esetről: "Épp a konyhában ügyködtem, melegítettem a vacsorát".

Orbán kifejtettem, hogy épp felesége, Anikó "saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén. „Hogy vagytok ti ott Magyarországon?” – szólt a kagylóba, majd aktuális témákról kezdtünk beszélgetni". A kedélyeskedés szerint Orbán az amerikai kampány állásáról érdeklődött ,mire Trump azt válaszolta, hogy éles a kampány, de nyerni fog.

Szóba került emellett a koronavírus és a két ország védekezése (ez még jóval Trump megbetegedése előtt volt, teszik hozzá). Orbán még a vakcinakutatásról is érdeklődött, amely Trump szerint biztatóan áll. Orbán hozzáteszi, megkérdezte, hogy az Amerikán kívüli országok is hozzájuthatnak-e, ha az USA-ban lesz előbb vakcina. Trump azt válaszolta: "Számíthattok rám."

Csak hogy teljes legyen a kép, a Blikk ezek után "Anikó Európa-bajnok lecsójának" receptjét is közli.

 

Figyelmébe ajánljuk