Balog Zoltán is beszállt a tüntetőket gyalázó kórusba

  • narancs.hu
  • 2018. december 24.

Fekete Lyuk

A református lelkész közben beolvasott a katolikus püspöknek, aki szót emelt a tüntetőkért.

„Egy kicsit meg is döbbentem azon, hogy egy katolikus püspök ezt megtette. Ráadásul azoknak írt egy úgymond bátorító levelet, akik engedték, hogy Jézusról olyanokat mondjanak, ami nem tűr nyomdafestéket. A keresztényekről úgy nyilatkoznak ezeken a tüntetéseken, hogy az sért minden hívő embert. Azokról, akik az ország karácsonyfáját fel akarták gyújtani, azt állítani, hogy békések…” – mondta a Magyar Időknek adott szombati interjújában a volt emberminiszter, Balog Zoltán.

false

 

A korábbi miniszter arra reagált, hogy Beer Miklós váci püspök írt egy levelet, amit az egyik tüntetésen felolvastak. Ebben többek között azt hangsúlyozta, hogy „a kormánypártok kétharmados többsége eleve lehetetlenné teszi a bírálatot. Nincs más eszköze az ellenzéknek, hogy megszólaljon, hogy meghallgassák, mint a tüntetés”. Később Beer adott egy interjút a Népszavának is, ahol azt fejtette ki, a kétharmad nagy kockázat, a kormánynak illendő lenne meghallgatni az ellenzéki véleményeket is, és nem érti, miért nem olvasta be a köztévé a tüntetők öt pontját.

„Bízom benne, hogy Magyarországon van egy olyan többség, amely azt mondja, hogy ezeket az embereket nem akarják látni a hatalom közelében” – mondta a református lelkészként szolgáló Balog a Magyar Időknek, aki távozása óta néhány halk és finom kritikát is megfogalmazott a kormány ténykedésével kapcsolatban.

De látható: amint a kritika kívülről jön, a fideszesek – bár Balog formálisan nem tagja a pártnak, szorosan kötődik a Fideszhez, annak pártalapítványát irányítja – összezárnak és még azok is felmondják a központban kitalált üzeneteket, akik egyébként nem mindenben értenek egyet az orbáni iránnyal.

Figyelmébe ajánljuk