Mészáros Lőrinc felesége azért jótékonykodik, mert szeretne visszaadni valamit abból, amit a Jóisten segítségével kaptak

  • narancs.hu
  • 2018. december 22.

Fekete Lyuk

A Magyar Időknek arról is beszélt, hogy tudja milyen nélkülözni.

„Hiszem és vallom, hogy az embernek soha nem szabad elfelejtenie, honnan jött. Ez iránytű és zsinórmérték is egyben. Mindketten szegény családból származunk, nehéz körülmények között nőttünk föl. Mi heten vagyunk testvérek, és én még pontosan emlékszem arra, hogy egyetlen spirálfüzetem volt a középiskolában, mert többre nem telt. Csak édesapám dolgozott ugyanis, anyukám pedig főzött és nevelt minket. A füzetem egyik oldalára írtam a matekfeladatokat, a másikra a magyart és így tovább” – mondta el Mészárosné Kelemen Beatrix, Mészáros Lőrinc felesége a Magyar Időknek adott interjújában.

A Mészáros család ugyanis szívügyének érzi, hogy támogasson olyan embereket, akikhez nem volt annyira kegyes a Jóisten, mint hozzájuk. „Teljesen természetes volt számunkra, hogy valamilyen formában támogassuk a Vál-völgyi gyerekeket, fiatalokat, a hiányt szenvedőket, és visszaadjunk valamit mindabból, amit a Jóisten segítségével kaptunk” – mondta Mészárosné annak kapcsán, hogy férjével közösen több százmillió forinttal járulnak hozzá a Felcsút környékén élők tanulmányaihoz, illetve lakhatásukhoz. Mindezt a felcsúti központú Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványon keresztül teszik.

Figyelmébe ajánljuk