Bayer elsütötte a legósdibb poén migránsosított változatát

  • B.P.M.
  • 2019. március 25.

Fekete Lyuk

Meg kell szakadni a röhögéstől.

Bayer Zsolt megírta szokásos publicisztikáját a Magyar Nemzetbe, amelyben a szombati, Budapesten zajló migrációs konferenciáról értekezett. „A konferencián megjelent és felszólalt számos jeles ember, politikusok, filozófusok, volt kormány- és államfők, sokfélék, de egyvalami közös bennük: normálisak. A normális ember ma egyszerűen felismerhető: tisztában van azzal, mi történik Európával, látja a veszélyeket, és ellenzi a tömeges migrációt.”

A cikk egy viccelindul: „Kedves barátom küldött egy filmecskét, egy Németországban élő arab (!) viccet mesél. Ezt: egy fekete-afrikai migráns meg szeretné köszönni a németeknek, hogy befogadták, fedél van a feje felett, van mit ennie. Odamegy az utcán egy emberhez: – Köszönöm önnek, hogy befogadtak, hálás vagyok a németeknek! Mire az ember: – Én nem vagyok német, albán vagyok. A fekete továbbmegy, és megszólít egy másik embert: – Köszönöm önnek, hogy befogadtak, hálás vagyok a németeknek! – Sajnálom, én nem vagyok német, kurd vagyok. A fekete megszólítja a harmadik embert is: – Köszönöm önnek, hogy befogadtak, hálás vagyok a németeknek! – Én nem vagyok német, török vagyok. Következik a negyedik ember: – Köszönöm önnek, hogy befogadtak, hálás vagyok a németeknek! – Sajnálom, én nem vagyok német, arab vagyok. – Uram, nem tudná megmondani, hol vannak a németek? – A németek? Ők valószínűleg dolgoznak.” Hozzátette, ez egy jó vicc, lehet rajta röhögni, meg sírni, ugyanis a valóságról szól, sőt a konferenciának lehetett volna ez a mottója.

A poén, amelynek az a lényege, hogy egyesek (jellemzően a fehér bennszülöttek) dolgoznak, mások (általában az élősdi színes bőrű idegenek) pedig nem, már ismerős lehet – például mert létezik hazai változata is magyarral és cigánnyal. Egy rövidebb, angol nyelvű verziójából számos mém is született, íme az egyik legismertebb:

Az ismert poén

Az ismert poén

Fotó: Reddit.com

 

A vicc így szól:

  • Tudod miért fehér az aszpirin?
  • Nem, miért?
  • Mert működik / dolgozik.

 

Szenzáció! Szobrot állítottak Bayer Zsoltnak Budapesten

Sajátos helyen díszeleg a gerilla emlékmű. Végre Bayer Zsoltnak is van már szobra Budapesten. Ezúttal kivételesen nem a Fidesz újabb köztéri ámokfutásáról van szó, nem a Szabadság téri megszállási emlékmű vagy a Madách téri Sisi-szobor közé, mellé került az ötös számú párttagkönyv büszke tulajdonosának, a Fidesz verbális öklének mása.

Figyelmébe ajánljuk