Bayer félti a kormánytagokat, szerinte egyikük se menjen Ukrajnába, Orbán meg aztán főleg

  • narancs.hu
  • 2024. január 24.

Fekete Lyuk

Szerinte Ukrajna egy "halállistát vezető latorállam".

A magyar kormány egyetlen tagja sem mehet Ukrajnába, a miniszterelnök pedig végképp nem. A halállistát vezető latorállamba tilos utazni! Ha akarnak valamit, jöjjenek ide"

- írta blogján Bayer Zsolt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt róla Szijjártó Péter külügyminiszter előzetes egyeztetés után január 29-én Ungváron találkozik Dmitro Kulebával ukrán kollégájával. A találkozó előtt alig két héttel halálos fenyegetést kapott a magyar tárcavezető. Az ukrán nyelven küldött e-mail így fogalmaz:

"Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem."

Egyelőre úgy tudni, a fenyegetés ellenére a külügy nem mondta le a találkozót, megemelték Szijjártó személyi védelmét, értesítették a TEK-et.

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa blogbejegyzésében is arra utal, hogy a külügyminiszteri találkozó egy Orbán-Zelenszkij-tárgyalást készítene elő, ezt korábban Szijjártó is pedzegette. Ám Bayer úgy tűnik, semmiképp sem javasolja mindezt a magyar miniszterelnöknek. Kérdés, ki hallgat Bayerra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk