Pancserek a propagandistaképzőben: érzékeny információkat tett közzé honlapján a Megafon

  • narancs.hu
  • 2024. január 25.

Fekete Lyuk

Polgármesterek is jelentkeztek a Megafon influenszerképzőjébe.

Számos aktív kormánypárti politikus, illetve politikusnak dolgozó beosztott is szerepel azoknak a listáján, akik jelentkeztek a Megafon ingyenes képzéseire – írja a Telex. De nem ez a hír legérdekesebb része, hanem az, hogy mindez úgy derült ki, hogy a Megafon honlapján napokon át szerepeltek az érzékeny, belsős információk, amikre egy egyszerű google-kereséssel rá lehetett találni.

Ebből kiderül, hogy Budakeszi város fideszes önkormányzatának sajtófőnöke, egy fővárosi kerület fideszes képviselőjének social media managere, és egy Fejér vármegyei független önkormányzati képviselő is jelentkezett a Megafonhoz.

Összesen 53 személy pályázati anyagai és elérhetőségei napokon keresztül nyilvánosan is elérhetők voltak. Alistán akad olyan is, aki az idei választásokon készül megmérettetni magát, valamint „egy magas szintű kormánytag felesége” is pályázott. Két aktív fideszes polgármester, Győri Ottilia (Budakeszi) és Farkas András (Piliscsaba) is szeretné az ingyenes képzés segítségével fejleszteni magát.

Volt, aki motivációként ezt tüntette fel: „Kisöpörni Gyurcsány Ferenc elvbarátait!”

A Megafon honlapja azóta elérhetetlen, hogy a Telex jelezte nekik a hibát. Válaszolni nem válaszoltak nekik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?