Bayer Zsolt attól fél, hogy a liberális világ örömtáncot lejtve cenzúra címen elveszi a fogalmait, értékeit

  • CD
  • 2019. április 8.

Fekete Lyuk

Az egész európai, az egész nyugati civilizációt félti.

Ragaszkodás a régihez, ragaszkodás a fogalmainkhoz, ragaszkodás a hagyományainkhoz és ragaszkodás az értékeinkhez. Ezek ma a cenzúra elleni harc és a szólásszabadság melletti kiállás legfontosabb zálogai – hívta fel nagy komolyan a figyelmet Bayer Zsolt a Századvég Alapítvány Szólásszabadság és cenzúra a 21. században címmel megrendezett hétfői konferenciáján.

Bayer szerint a cenzúra az általunk ismert fogalmak elvételéről szól.

A fideszes publicista egyszersmind mindezek kisajátítását, és az általa vélt sajátos jelentésbeli használatát legitimizálja. Mert ugye a többesszám nyilvánvalóan az egy politikai véleményen lévőkre, egy szekértáborba tartozókra vonatkozik értelmezésében, ahogy az az általa hozott enyhén szólva érdekes példákból (is) kiderült.

Bayer show

Bayer show

 

A Hír Tv beszámolója szerint egy olyan esetet citált a konferencianyilvánosság elé, mely szerint "egy idősödő asszony a homoszexuális fiának és párjának hordta ki a gyermekét, gyakorlatilag a saját unokáját és a liberális világ örömtáncot járt a hírt hallatán".

Majd folytatásként arra emlékeztetett a fideszes megmondó, hogy "amikor egy veronai családügyi konferencián Novák Katalin államtitkár a férfi és nő közötti házasságról, a gyermeknemzés fontosságáról beszélt, a „haladó értelmiség”, olasz újbalosok utcára szólították az embereket, hogy tiltakozzanak a „fasisztoid európai konzervatívok tervei ellen, akik vissza akarják zavarni a konyhába és a szülőszobába nőket.”

Bayer úgy fogalmazott, ha "megengedjük azt, hogy a fogalmainkat és a fogalmaink által megjelölt értékeinket elvegyék tőlünk, folyamatosan megkérdőjelezzék azokat, akkor mindenképpen zsákutcába fog kerülni az egész európai, az egész nyugati civilizáció."

Azt meg ugyebár még csak véletlenül sem engedheti(k) meg.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.