Csiszár menni Milánó – de megy-e az olasz?

  • narancs.hu
  • 2017. június 8.

Fekete Lyuk

Összejött-e a középfokú olasz nyelvvizsga Csiszár Jenő milánói főkonzulnak, vagy sem?

Egy ország várja remegve, hogy Csiszár Jenőnek valahogy összejöjjön a középfokú olasz nyelvvizsga, mert az élet már csak ilyen igazságtalan: nem elég milánói főkonzulnak lenni (a magyar média fenegyereke ősztől töltheti be e vonzó posztot), de annak is kell látszani. És hát, létezik egy olyan előírás, hogy még Csiszár Jenőnek is nyelvvizsgát kell tenni – a fene se érti, miért, hiszen Jenő egyszer már élt a környéken, hogy ez miért nem elég a főkonzuli poszt betöltéséhez, rejtély.

Csiszár Jenő

Csiszár Jenő

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A „Csiszár kontra olasz nyelv” ügyben a Bors robbantotta a hírt, hogy a leendő főkonzult magyar idő szerint kedden egy közismert fővárosi nyelvvizsgaközpontban kapták rajta, ahová rendszerint nyelvvizsgázni járnak az emberek. És ha ez nem lett volna elég, az intézmény hivatalos beosztásában is feltűnik egy Csiszár Jenő nevű nyelvvizsgázó, aki – a Bors fotóján jól láthatóan – aznapra volt bejegyezve középfokú, szóbeli olasz nyelvvizsgára.

Jó, de mit mond a középfokúzó főkonzul?

A lap felkereste Csiszár Jenőt, aki határozottan tagadta, hogy ő lett volna a kérdéses, keddi szóbeliző. Ám ennél is sokkalta lényegesebb, hogy fellélegezhetünk végre? Most akkor megvan a jövendő milánói főkonzulunk olasz középfokúja?

Figyelmébe ajánljuk