Annyira béna lett a Horthy-szobor, hogy alkotója sem vállalja

  • narancs.hu
  • 2017. június 7.

Fekete Lyuk

Kiderült, miért titkolózott az MTI.

Vasárnap, az MTI roppant szűkszavú riportjának nyomán számoltunk be arról a Horthy-szoboravatásról, amit a Tolna megyei Harcon, egy étterem kerthelyiségében tartottak. Ekkor még számos titok lengte be az eseményt, amelyekről tegnap a Tolna megyei online próbálta lerántani a leplet.

false

 

Fotó: MTI-Kiss Dániel

Azt írják, “Horthy Miklós államférfiúi, nemzetmegtartó nagyságát hangsúlyozta a kormányzó mellszobrának avatásakor

Hegedűs Lóránt, a Diófa csárdánál.

A református lelkész szerint a Horthyval kapcsolatos rettentő csúsztatásokat végre felül kellene írni, személye, emléke politikai rehabilitációra szorul.

A tudósításból az is kiderül, hogy “a Magyarok emlékparkjában tartott avatót a Nagy család rendezte, részt vett rajta Horthy Éva és Horthy Emese, valamint Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke, aki elismeréseket adott át mások mellett a vendéglátónak, Nagy Lajosnak ise, és beszédet mondott Kubínyi Tamás író,

az Álmos Király Televízió alapítója is.

A cikk szerzője megjegyzi, “a szobor készítője egyébként azt kérte, ne említsék a nevét az avatóünnepségen, így személye, legalábbis egyelőre, titok.”

Az alkotást elnézve mindez egyértelműen az önkritika kifejezést juttatja eszünkbe, bár az sem lenne nagy meglepetés, ha utóbb kiderülne: a művész az “üldöztetést” elkerülendő maradt inkognitóba.

Neked ajánljuk