Még a végén Hoppál Péternek lesz igaza: ráfagyott egy hattyú a Duna jegére

  • BM
  • 2020. január 8.

Fekete Lyuk

Mégis hogy lehetne klímaváltozásról, globális felmelegedésről beszélni, amikor ilyenek történnek?

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a Facebookon számolt be arról, hogy Ráckeve környékén, a Fanyílás sétány közelében a parttól nyolc méterre a Duna jegére fagyott egy hattyú – szúrta ki a 444.hu.

„A ráckevei önkormányzati tűzoltók siettek a madár segítségére, a környezetében a jeget feltörték és kiszabadították a jég fogságából a bajbajutott állatot” – fogalmaz a katasztrófavédelem bejegyzésében.

Ezek szerint beigazolódni látszik Hoppál Péter fideszes politikus szkepticizmusa, miszerint nincs klímavátozás. Hiszen hogyan is lehetne globális felmelegedésről beszélni, hamár egy hattyú is ráfagy a Duna jegére?

Hoppál ugyanis a közelmúltban, amikor nagy havazás volt az országban (olyannyira, hogy Budapest és a MÁV is nyűglődött) egy Facebook-bejegyzésben azt írta, „Na ugye! Greta Thunberg és a mögötte álló »bábművészek« új lemezt tettek fel, immár a kommunizmusért küzdenek. Az újabb pénteki tüncizések tehát belépők a Soros-Timmermans-Gyurcsány páholyba? (Közben a felmelegedés jegyében szakad a hó Magyarországon.)”. A bejegyzést később eltávolította.

false


 

Hoppál Péter azon kacarászik, hogy a „felmelegedés jegyében szakad a hó Magyarországon"

De vicces! „Na ugye! Greta Thunberg és a mögötte álló "bábművészek" új lemezt tettek fel, immár a kommunizmusért küzdenek. Az újabb pénteki tüncizések tehát belépők a Soros-Timmermans-Gyurcsány páholyba? (Közben a felmelegedés jegyében szakad a hó Magyarországon.)" - írja Hoppál Péter a Facebookon.

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.

Veszélyes álmok

  • Eörsi Mátyás

Mire gondol az olvasó, ha azt hallja: „Zöld, biztonságos, versenyképes”? Vagy ezt: „Helyreállítás, erő és a hovatartozás érzése”? Esetleg ezt: „Együtt. Ellen­álló. Európa.”?