Németh Szilárd: itt az ideje összehívni a parlament bevándorlásellenes kabinetét

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. december 1.

Fekete Lyuk

Százezres menekülthullámtól tart a fideszes képviselő. Egyre erősebb a migrációs nyomás...

Az egyre erősebb migrációs nyomás miatt Németh Szilárd összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetét. A testületet vezető kormánypárti politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyon komolynak, veszélyesnek és mindenki számára figyelmeztetőnek nevezte az ország déli határán és a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs helyzetet.

Németh Szilárd megint, mint mindig riogat.

Azt mondta, csaknem százezer migráns gyülekezik a Nyugat-Balkánon, s noha "egyelőre még rendezett a helyzet", a szituáció "a 2015-ös nagy válsághoz kezd hasonlítani", és ha a migránsokat "nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet; nekünk erre fel kell készülnünk".

Beizzítja a félelemkeltő propagandát. Itt a bizonyíték.

Ezért is nevezte fontosnak, hogy szeptemberben meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, hiszen – tette hozzá – ez ad megfelelő jogi alapot a határ védelmére.

Szintén lényeges – mondta Németh Szilárd –, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság kimondta, a tranzitzónában tartózkodás nem számít fogva tartásnak, "tehát mindaz, amit a bevándorláspárti ellenzék a gazdáik kérésére, akár a tranzitzónával, akár a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel kapcsolatban összehazudott", "teljes egészében összedőlt".

Bár lehet, hogy emberek tranzitzónában tartása nem jelent fogva tartást, de ettől még nem muszáj emberhez nem méltó körülményeket teremteni számukra. Erre mint ismert, a magyar kormány nem egyszer vetemedett...

Európa és Magyarország biztonságának a Nyugat-Balkán a kulcsa – jelentette ki kérdésre válaszolva a fideszes politikus, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, megemlítve, ezért is támogatja a kormány a térség államainak uniós és NATO-csatlakozását.

Hozzátette, az utóbbi hetek eseményei azt mutatják, hogy a migránsok már a föld alatt, alagutakon át is próbálnak bejutni az országba. Köszönetet mondott a határt őrző katonáknak, rendőröknek, hogy "az ország függetlenségét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát ilyen hatékonyan őrzik".

Németh Szilárd jelezte: a kialakult helyzet miatt hétfőre összehívta az általa vezetett bevándorlásellenes kabinetet.

A Fidesz bevándorlásellenes kabinete 2018. október 11-én alakult meg. Németh Szilárd akkor arról számolt be, hogy a 17 tagú testületbe az ország minden részéről kerültek be képviselők.

Felszámolta a magyar-szerb határ alatti alagutakat a rendőrség

Többek között azért, mert életveszélyesek voltak. De az "erősödik a migrációs nyomás" fordulat is az érvek között szerepelt.

Figyelmébe ajánljuk