Felszámolta a magyar-szerb határ alatti alagutakat a rendőrség

  • narancs.hu
  • 2019. november 29.

Belpol

Többek között azért, mert életveszélyesek voltak. De az "erősödik a migrációs nyomás" fordulat is az érvek között szerepelt.

Felszámolta a szerb-magyar határ alatt átvezető alagutakat a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Az egyik 34 méteres alagút Csongrád megyében, Ásotthalomnál volt, hatméteres szintkülönbséggel, a másik pedig egy 21,7 méteres alagút Bács-Kiskun megyében, Csikéria térségében. Ezekről korábban már Gulyás Gergely is beszélt a kormányinfón.

A rendőrség közleménye szerint a déli határszakaszon szolgáló járőrök fedezték fel a járatokat. Mindkét, kézzel kiásott, belső támasztószerkezet nélküli alagút életveszélyes volt.

A közlemény szerint az ásotthalmi alagútnál a rendőrök 44 illegális bevándorlót tartóztattak föl, míg a csikériainál senki nem jutott át. Mindkét esetben növényzettel takarták a be- és kijáratokat. A rendőrség gondoskodott az alagutak betemetéséről – közölték.

A közlemény a tények ismertetésén túl, mondani se kell, a kormánypropaganda bevett fordulataitól hemzseg. Csak a címet idéznénk, hogy világos legyen a hatóság objektivitása: "Földön, vízen, és most már a föld alatt is próbálkoznak."

Figyelmébe ajánljuk