Orbán megfejtette: egyértelmű kapcsolat van az illegális migráció és a koronavírus-járvány között

  • narancs.hu
  • 2020. március 11.

Fekete Lyuk

Mert a bevándorlók a fertőzés egyik gócpontjának számító Iránból érkeznek.

Orbán Viktor szerint egyértelmű kapcsolat van az illegális migráció és a koronavírus-járvány között, legalábbis erre mutatott rá az uniós kollégáival folytatott értekezlet során, írja az Index.

A magyar miniszterelnök ugyanis elmondta, hogy számos bevándorló a fertőzés egyik gócpontjának számító Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, Magyarország ezért megerősítette a határvédelmét, és ideiglenesen lezárta a tranzitzónákat.

A videókonferenciát Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezte, Orbán pedig a magyar helyzetet ismertette. Elmondta, hogy a koronavírus elleni védekezésre fókuszálnak, egyelőre egyedi esetekkel foglalkoznak és a hatóságok urai a helyzetnek.

Orbán arra kitért, hogy meg kell találni az egyensúlyt az ügy elbagatellizálása és a pánik között. Majd megjegyezte, a magyar kormány vizsgálja, hogyan tud támogatást nyújtani a magyar vállalkozásoknak az európai szabályokkal összhangban.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?