Orbán Viktor bekerül az aleppói keresztények történelemkönyvébe

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 09., 18:10
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bizonyára "a kétmillió eurós támogatás" címszó alá.

"Boldoggá tett meleg fogadtatásom, továbbá az ön érdeklődése és aggodalma szenvedő népem iránt. Sohasem fogom elfeledni a vendéglátást és az állhatatos segítséget, a kétmillió eurós támogatást, amelyet népem megsegítésére adott. Mindez bekerül Aleppó keresztényeinek történelemkönyvébe, azon keresztényekébe, akik fennmaradásukért és jelenlétükért küzdenek Szíriában, olyan földön, amelyen a kereszténység született" - írta levelében Aleppó érseke, amit Magyarországnak és Orbán Viktornak küldött, hogy köszönetet mondjon az üldözött közel-keleti keresztények megsegítéséért, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az érsek megemlíti, hogy barátainak küldött újévi üzenetében kiemelte: Orbán Viktortól "kaptam a legnagyszerűbb karácsonyi ajándékot, amelyet valaha is remélhettem. Áldott legyen Magyarország népe miniszterelnökével együtt, élvezhessék a támadástól mentes békét és a szabadságot!"

A miniszterelnök december 20-án látta vendégül munkaebéden az egyházi vezetőt. A találkozón elhangzott, hogy Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez, és segíti a helyi keresztény közösséget ottani diákok magyarországi ösztöndíj-lehetőségének biztosításával. December végén pedig már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy a magyar kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 09., 18:10
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  galambocskám
  2018. január 10., szerda 08:09
  Nagyon helyes a támogatás.
 2. 2
  HalápyMiksa
  2018. január 10., szerda 00:39
  Hmmm, a vagyonbevalláson hány százezer forint volt? Hogy lett abból kétmillió euró? Vagy ne adj isten mi adtuk azt a pénzt?
 3. 1
  tiszapolgári
  2018. január 09., kedd 23:19
  Ha én keresztény lennék, azt remélném a legnagyszerűbb karácsonyi ajándéknak, hogy Jézus bekopogna hozzám, az asztalomhoz ülne, kenyeret ennénk hallal. Beszélgetnénk, például megkérném, hogy magyarázza el a hegyi beszédet, mert egy csomó mindent nem értek benne. És hogy mit jelent az, hogy könnyebb a tevének átmenni a tű fokán? Ha látnám, hogy kezd álmosodni, megkérdezném, hogy van-e kedve nálam aludni, ilyenkor, karácsony este, úgyis ritkán járnak a buszok.

  De ha magas rangú egyházi méltóság, például érsek lennék, lehet, hogy én is inkább kétmillió eurót remélnék karácsonyra.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk