Szijjártó szerint pont azért vagyunk szolidárisak más tagállamokkal, mert nem vagyunk azok.

  • narancs.hu
  • 2017. június 25.

Fekete Lyuk

A külügyminiszter a kormány józan eszét dicsérte.

Az már nem csak köztudott tény, hogy az Európai Unión belül mi magyarok csinálunk mindent a legjobban, legyen szó gazdasági reformokról, menekültpolitikáról vagy diplomáciáról, de ez most már úgynevezett branddé vált. Na jó, Szijjártó Péter vasárnap reggel nem csak nekünk, az erős és büszke Magyarországnak tulajdonítja ezt, hanem a visegrádi országok együttes szövetségének, ami azért tarol le mindenki mást érvekben, állításokban, tettekben, mert – és most kapaszkodjanak meg – a „józan ész alapján politizált, és bebizonyította, hogy ésszerű gazdaságpolitikával a növekedés motorja tud lenni, és a bevándorlási hullámot is meg tudta állítani” – mondta a Kossuth rádión Szijjártó.

Ezzel szemben mit tesz Brüsszel? Ahelyett, hogy rommá dicsérné ezeket az országokat, velünk az élen, szabályosan „kipécézte” magának őket, illetve minket és kötelezettségszegési eljárással fenyegetőznek.

Végezetül Szijjártó a szolidaritásról is egészen kiváló eszmefuttatást nyomott, mondván hazugság, hogy a közép-európai országok nem szolidárisak menekültügyben a többi tagállammal. „Éppen ezek az országok szolidárisak, azzal, hogy nem engednek be illegális bevándorlókat Európába.”

Figyelmébe ajánljuk