Ui.: Mégsem rohad az egészségügy

  • narancs.hu
  • 2017. június 25.

Fekete Lyuk

Mindez csak rémhír!

„A vidéki kórházakban az orvos-, a nővér- és az asszisztensi létszám is kritikus állapotban van. Annak érdekében, hogy a munkatársaink kivehessék nyári szabadságukat, részlegesen szüneteltetni kell egy-egy osztály működését, és így létszámot tudunk megspórolni, a beosztás bruttó keretét tudjuk csökkenteni” – nyilatkozta nem olyan régen, egészen pontosan tegnap dr. Sinkó-Káli Róbert, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott főigazgatója a szoljon.hu portálnak.

A főigazgató azt is mondta, hogy július és augusztusra elrendelte a krónikus, belgyógyászati, illetve rehabilitációs osztályon több ágy szüneteltetését. Az intézmény vezetője ezt a kijelentését még megfejelte azzal is, hogy nem csak nyáron vannak náluk létszámgondok, tudniillik egész évben ezzel küzdenek, mert „a fiatal orvosok gyakorlatilag eltűntek a rendszerből”.

Nem tudni, tegnapról mára mi történhetett, milyen ukáz érkezett a doktor úr telefonjára vagy íméljére, mindenesetre a tárgyalt cikk után sietősen eljuttatott egy közleményt az MTI-hez, miszerint minden rendben van feléjük, nem megy senki sehová, maxon dübörög a magas színvonalú ellátás, pusztán annyi történt, hogy kiforgatták a szavait és rémhíreket keltettek.

Figyelmébe ajánljuk