Szüret extra: George Lucas véleményének fantasztikus változása

  • narancs.hu
  • 2016. január 3.

Fekete Lyuk

Egy magyar politikus is megirigyelhetné a fordulatokat, amelyeket a rendező produkált, amikor az új Star Wars-filmről kérdezték a véleményét.

1. A diplomatikus George

Így indult: egy hónappal ezelőtt, miután először látta Az ébredő Erőt, amely akkor még bemutatás előtt állt, úgyhogy valahogy meg kellett kerülnie a valódi véleménynyilvánítást:

„Szerintem a rajongók imádni fogják. Nagyon olyan ez a film, mint amilyenre vártak.”

2. Az őszinte George

Vader és Lucas

Vader és Lucas

 

Aztán úgy egy hete, egy gigantikus videointerjúban már nem kertelt: a Disney „retrófilmje" nem jön be neki, a céget pedig egy igen érdekes és kreatív hasonlattal kínálta meg:

„Ezek a filmek a gyerekeim. Az összes Star Wars-film. Szerettem őket, én teremtettem meg őket, és nagyon intim a viszonyom velük – aztán eladtam őket a striciknek, akik meg...” (Lucas nem fejezte be a mondatot: ezen a ponton elnevette magát.)

3. A töketlen George

A fentiek természetesen gyorsan bejárták a teljes világsajtót, és nyilván szóltak a megfelelő helyekről Lucasnak, hogy ezt talán mégsem kéne. És akkor előlépett a harmadik George, a bátortalan:

„Szeretném tisztázni a Charlie Rose Show-ban lement interjúmat: félrebeszéltem, és egy nagyon helytelen szót használtam. 40 éve együtt dolgozom a Disneyvel, az irántuk való tiszteletem és a Bob Igerhez fűződő személyes barátságom miatt választottam őket a Star Wars őréül. A Disney hihetetlen munkát végez, értőn gondoskodik a franchise folytatásáról. Szeretném világossá tenni, hogy a franchise már a Disney tulajdona, izgalmas irányba viszik tovább a vásznon, a tévében és a vidámparkokban. Ezeknek a többsége lenyűgöz, ideértve az új film rekordhalmozó sikerét is, ami miatt nagyon büszke vagyok J.J.-re és Kathyre.”

Figyelmébe ajánljuk