Szüret Nagydíj: Mészáros Lőrinc világszemlélete

  • narancs.hu
  • 2015. december 7.

Fekete Lyuk

Érdemes teljes terjedelmében idézni, ízlelgetni, fejből megtanulni az Orbán-közeli gázszerelő milliárdos halhatatlan sorait.

Mészáros Lőrincet egy infernálisnak tűnő (disznóvágással és az Irigy Hónaljmirigy haknijával súlyosbított) adventi vásáron kapta kameravégre a Népszabadság Felcsúton, ahol a lex Tiborczról is megkérdezték. ML válaszának részszépségei reggel óta újabb és újabb olvasókat nyűgöznek le, de érdemes teljes terjedelmében idézni, hiszen a lőrinci világszemlélet (filozófia!) csak így bontakozhat ki a maga megkapó totalitásában. Íme:

„Nézze, azért azt gondolom, hogy az nem egy bűn és nem bűncselekmény, ha valaki valakinek a rokona. Ez egy adottság, ezen nem tud az ember változtatni. Én azt gondolom, hogy egy nyílt eljáráson bárki indulhat – nekem ez a véleményem, ezt én nem is szabályoznám. Egy nyílt eljáráson, aki a legjobb meg a legjobb ajánlatot adja, az nyer. Hogy ilyen szigorítás vagy kedvezmény van a közbeszerzésben, én ezt nem figyeltem, de azt gondolom, egy nyílt eljáráson bárki indulhat. Még egyszer mondom, azt gondolom, az nem bűn, ha valaki valakinek a rokona. Ez egy adottság.”

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?