A magyar cégek euróban és dollárban is befizethetik a nyereségadót

  • narancs.hu
  • 2022. július 30.

Gazdaság

A pénzügyminiszter szerint adókönnyítésről van szó.

A cégek a társasági adót (nyereségadót) és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon. A tárcavezető szerint „újabb adókönnyítésről” van szó.

Varga Mihály szerint azoknak a cégeknek, amelyeknek bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be, egyszerűsítést hozhat az új szabály.

A befizetés lehetősége minden cég számára rendelkezésre áll. Az adminisztráció csökken, az adóbevételek változatlanul befolynak, a költségvetési egyensúly stabil marad. Ezeknek így nem kell devizát váltaniuk ahhoz, hogy teljesítsék az adófizetési kötelezettségeiket, ami egyrészt operatív könnyebbséget jelent, másrészt spórolhatnak a váltás költségein.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk