Arab tulajdonba kerül a Yettel

  • narancs.hu
  • 2023. november 20.

Gazdaság

Egykor PannonGSM-nek hívták, most Abu-Dzabiból származó főtulajdonosa lehet a hazai mobilpiac meghatározó cégének.

Az E& nevű távközlési csoport üzletet kötött a cseh PPF Telecom Group kelet-közép-európai üzletágainak irányító részesedéséről, ennek értelmében négy országban, Bulgáriában, Szerbiában, Szlovákiában és Magyarországon az arab csoport lesz a helyi részesedés főtulajdonosa – írja a Telex. Itthon a három meghatározó cég, a T-csoport, a Vodafone és a Yettel által dominált mobilpiacon az utóbbiról, vagyis a Yettelről van szó.

A megállapodás 2,15 milliárd euróról szól, ami a PPF részényeinek 50 százalékát plusz egyet jelent. A tranzakció várhatóan 2024 első negyedévében, de akár még azt megelőzően is lezárulhat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk