Az EU-s átlaghoz képest nálunk többen veszítették el a munkájukat a járvány miatt

  • narancs.hu
  • 2020.07.14 16:39

Gazdaság

Állítja egy uniós kutatás.

A magyarok 43 százalékának csökkent a fizetése a járvány kitörése óta, 35 százaléka pedig a munkáját is elvesztette – írja az Index egy az Európai Parlament kérésére végzett közvélemény-kutatás alapján.

Az adatokból kiderül, hogy nálunk az EU-s átlag felett van ez az arány, mivel átlagosan az uniós tagállamok polgárai 28 és 21 százalékos arányban válaszolták azt, hogy csökkent a fizetésük, illetve állásukat vesztették a járvány következtében.

A legtöbben egyébként Magyarországon és Spanyolországban számoltak be jövedelemcsökkenésről, utánunk a bolgárok és görögök jönnek 41 százalékkal. A legkevésbé ebben a kérdésben Luxemburg volt érintett, ott 14 százalék számolt be arról, hogy kevesebb lett a jövedelme.

A kutatás szerint a magyarok 22 százalékának okozott gondot a hiteltörlesztés és nálunk az emberek ötödének az is problémát jelentett, hogy naponta rendes ételhez jusson.

Neked ajánljuk

„Péternek csak egy baja van Viktorral, hogy nem ő ül a helyén”

  • narancs.hu

Igencsak megmozgatta a fiatalokat az előválasztás második fordulója. Körképünk szerint a vidéki városokban nagy számban ment el szavazni ez a korosztály. Ikszek Márki-Zayra és Dobrev Klárára, kígyózó sorok a sátraknál, határozott véleményű szavazók. Békés megyei, szegedi, szolnoki és siófoki helyzetképünk következik.