Beadta a derekát a Meki: tesztelik a vegán műhúsos hambikat

  • BM
  • 2019. szeptember 27.

Gazdaság

Egyúttal hátat fordított egy komoly partnerének.

A McDonald's hétfőtől teszteli a Beyond Meat által gyártott növényi alapú hamburgereket Kanadában – írta meg a CNN Business.

A vegán burgereket 12 hétig 28 McDonald's-ban lehet kapni Ontario délnyugati részén, beleértve az ország legnagyobb városát, Torontót. A Beyond Meat részvényeinek ára 11,5 százalékkal emelkedett a hír után.

A döntés azért is érdekes, mert élelmiszeripari szakemberek arra számítottak, hogy a McDonald's a Nestlével fog partnerségre lépni Észak-Amerikában, ugyanis a svájci multi Németországban a gyorséttermi lánc egységeiben már bevezetett egy vegán hamburgert, a Big Vegan TS-t.

Bár ez még nem a Meki hambija, de mind vegán - és finom

Bár ez még nem a Meki hambija, de mind vegán - és finom

Fotó: Unsplash.com

A McDonald's szerint azonban egyre nagyobb az érdeklődés a Beyond Meat burgerei után, ezért döntött a cég mellett. Ettől függetlenül a vállalat szerint még mindig „tanulási folyamat” zajlik a növényi alapú ételek tekintetében, ezért áttekinti a teszt eredményét, mielőtt még máshol is bevezetné a Beyond Meat-bucit.

A növényi fehérje iránti kereslet tendenciózusan növekszik, mivel az emberek próbálnak kevesebb húst enni, így csökkenteni tudják az ökológiai lábnyomukat. A vegetáriánus hamburgerektől eltérően – amelyek közepesen népszerűek – a vegán bucikat úgy tervezték, hogy minél jobban hasonlítsanak a valódi hús ízéhez és kinézetéhez, ami minden fogyasztói réteg számára vonzóbb.

Figyelmébe ajánljuk