A marihuánás e-cigi is képes gyilkolni

  • BM
  • 2019. szeptember 26.

Gazdaság

A piac eddig növekedett, most viszont jelentős csökkenés tapasztalható.

Az e-cigarettapiac rohamos növekedésen ment keresztül, viszont most csökkenés tapasztalható, ugyanis egy titokzatos tüdőbetegség jelent meg a fogyasztók között, amely egyes esetekben halálosnak bizonyult – írta meg az AP News.

A megbetegedés eddig kicsit több mint 500 embert érint, de 9 halálesetet is dokumentáltak. Ez azért érdekes, mert az e-cigaretták között vannak, amelyek csupán nikotint juttatnak a szervezetbe, viszont akadnak olyanok is, amelyhez THC-t tartalmazó olajat kell használni (a termék azért népszerű, mert nem kerül égéstermék a szervezetbe, viszont ezekhez a készülékekhez sok esetben illegális úton lehet hozzájutni). Oregonban azonosítottak egy halálesetet, amelyben a marihuánában megtalálható vegyület is szerepet játszott.

A vásárlók elbizonytalanodása komoly hatást gyakorol az ágazatra: 15 százalékkal esett vissza a piac bevétele az Egyesült Államokban, Oregonban pedig 60 százalékos csökkenés tapasztalható.

A világ legnagyobb legális marihuána-piacának otthont adó Kaliforniában egészségügyi tisztségviselők kiadtak egy közleményt, amelyben felszólították az embereket, hogy a betegség kivizsgálásáig ne szívjanak THC-s e-cigarettát. Massachusets-ben a döntéshozók még ennél is továbbmentek, ugyanis négy hónapos tilalmat szabtak ki az eszközök értékesítésére.

Neked ajánljuk