Egy tárgyalóasztalnál Szijjártó Péter, Mészáros Lőrinc és a törökök

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 14.

Gazdaság

Újabb lehetőségek előtt a felcsúti milliárdos cége, ami horroráron építette a Budapest-Belgrád vasútvonalat.

Szövetségre lép egymással a Gülermak csoport és a V-Híd – jelentette be Szijjártó Péter, miután török partnerekkel ültek tárgyalóasztalhoz. A tárgyalásra Mészáros Lőrinc is beült. A NER-kegyelt milliárdos vasútépítő cége, a V-Híd részvételével „új szintre lép Magyarország és Törökország gazdasági együttműködése.” A Gülermak csoport a világ 15 legnagyobb közlekedési infrastruktúrával foglalkozó vállalatának egyike.

 
Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc a török Gülermak csoport képviselőivel tárgyalnak
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook
 

 

Magyarország és Törökország gazdasági együttműködése folyamatosan és dinamikusan fejlődik, a kereskedelmi forgalom most már eléri a 4 milliárd dollárt (mintegy 1440 milliárd forint). A török vállalatok folyamatosan hajtanak végre beruházásokat Magyarországon, és a magyar cégek is megjelentek a török piacon – újságolta Szijjártó az MTI szerint.

Mészáros cége építette a jócskán túlárazott Budapest-Belgrád vasútvonalat és a debreceni BMW gyár vasútját. A cég a Fidelitast 35,4 millió forinttal támogatta – emlékeztet a 444.

Hosszú ideig csak külföldi cégek vitték a prímet a magyarországi vasútépítési piacon, de most végre elérkezett az a helyzet, hogy van egy "nemzeti bajnokunk", a V-Híd, amely külföldön is nagy nemzetközi projekteket vihet sikerre - fogalmazott Szijjártó Péter, hozzáfűzve, hogy ezt segíti az együttműködés.

A tárgyaláson részt vett a Gülermak csoporttól Kemal Güleryüz, az igazgatósági tanács elnöke, Mustafa Tuncer európai igazgató és Alper Uzman vezérigazgató, a V-Híd részéről pedig Mészáros Lőrinc tulajdonos, Sárváry István vezérigazgató és Vadkerti-Tóth Tihamér, a cégcsoport nemzetközi ügyek tanácsadója.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.