Hatalmas veszteséget hozott össze tavaly a Sziget Zrt.

  • narancs.hu
  • 2024. június 1.

Gazdaság

A cég tulajdonosai hozzátették, gondoskodnak a társaság pénzügyi támogatásáról.

Váratlanul nagy, 1,8 milliárdos veszteséggel zárta a Sziget Zrt. 2023-at – vette észre a Népszava a fesztivál mögött álló cég üzleti beszámolójából. Az összeg már csak azért is meglepő, mert tavalyelőtt már 355 millió nyereséggel zártak a koronavírus utáni szörnyű eredményt hozó években. A rekordveszteséggel a cég tőkéje elapadt, 1,6 milliárdos mínuszban. van.

 
Fotó: Palágyi Barbara
 

A törvény szerint a csőd elkerülése érdekében ilyenkor a helyzetet a tulajdonosnak – leginkább pénzbefizetéssel - orvosolnia kell.A tulajdonos megerősítette a lapnak, ismerik ezeket a tényeket, és írásban megerősítette: gondoskodik a társaság pénzügyi támogatásáról, az elkövetkező 12 hónap során biztosítja a további működés fenntartásához szükséges pénzügyi erőforrásokat, valamint 2024. december 31-ig rendezi a vállalkozás sajáttőke-helyzetét – közölte a cég. 

Bár a Sziget Zrt. 2023-ban OTP-től felvett forgóeszközhitelét végtörlesztette, a banknál rendelkezik egy 300 milliós folyószámlahitelkerettel, amit július 30-ig egy összegben kell törleszteni - írják. A pénzügyi egyensúly érdekében tavaly a tulajdonostól rövid lejáratú kölcsönt is kaptak. Forgalmuk tavaly 16,5 milliárdról 14,4 milliárdra mérséklődött. Ezen belül a jegybevételek 12,4 milliárdról 9,3 milliárdra csökkentek. Amíg egyéb szolgáltatásokból a 2022-es, 2,1 milliárd után tavaly 1,8 milliárd folyt be, a hirdetések a tavalyelőtti, 1,4 milliárd után 2023-ban 1,7 milliárdot hoztak a konyhára.

A cég jelenleg az amerikai Providence Equity Partners érdekeltségében van, 2017-ben adták el az alapítók.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk