Idén 61 milliárd forint osztalékot vett fel Mészáros Lőrinc

  • narancs.hu
  • 2024. június 6.

Gazdaság

Ez az osztalékjövedelem még a felcsúti vállalkozó mércéjével mérve is jelentős.

Tucatnyi céges közgyűlésen vett részt Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos az elmúlt hetekben, órák alatt döntött milliárdos osztalékokról – írja a G7.hu. Tavaly különösen jól ment Mészáros vállalatainak, amelyekből rekordösszegű osztalékot vett ki.

A lap összeszedte, hogy pontosan mekkora összeget utalt ki magának a hozzá közvetlenül köthető nagyjából 30 cég közül a felcsúti polgármesterből lett vállalkozó:

csak 10 cégből 61 milliárd forintot vett fel osztalékként saját maga.

Bár Mészáros vagyonát legutóbb már közel 1000 milliárd forintra becsülték a 100 leggazdagabb magyar című kiadványban, a 61 milliárd még az ő mértékével mérve is sok. Összehasonlításképpen: Mészáros csak az idei osztalékjövedelmével a negyven leggazdagabb magyar között lenne, saját vagyona pedig még 2016-ban is csak durván a harmada volt ennek az összegnek.

Személyesen Mészáros (tehát nem más cégein keresztül) a legnagyobb osztalékot a V-Híd Zrt. építőipari cégből vette ki: 38 milliárdot.

A V-Híd Zrt. az első olyan cég a szektorban, amelynek a nyeresége meghaladta az 50 milliárd forintot, és ha már így alakult, Mészáros Lőrinc úgy döntött, az egészet ki is fizeti magának. Az 50 milliárdból azért lett végül csak 38 milliárdos jövedelme, mert a cég 25 százalékát nem közvetlenül, hanem a családi vagyonkezelő cégén, a Talentis Group Zrt.-n keresztül birtokolja, így a maradék szűk 13 milliárd forint ott landolt – írja a lap.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk